29 Ağustos 2018 08:08

Kılıçdaroğlu: Devlet süratle organize suç örgütüne dönüşebilir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Eğer devleti demokratik geliştirmezseniz süratle organize suç örgütüne dönüşebilir.' dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu. Ekonomi politikasına birtakım eleştiriler yönelten Kılıçdaroğlu, “O onurlu ve gururlu, kimseye ödün vermeyen, ekonomik bağımsızlığını sağlayan, Londra'ya gidip tefecileri ikna edebilir miyim diye çabaya girmeyen, Mustafa Kemal'in Türkiye’sinden Erdoğan'ın Türkiye’sine geldik" dedi.

Kılıçdaroğlu, ekonomide ki kötü gidişatın engellenmesi adına  13 maddelik bir öneri paketi açıkladıklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, "Türkiye, hanedanlık yapısı içinde çürüyen bir devlettir. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın internet sitesinde üst yönetimin tablosu yayınlandı. Bir numaradaki kişinin hiçbir unvanı yok. Bu kişi, çantacı olarak tanımlanıyor, hanedandan birisi. Nasıl oluyor da, bakan yardımcılarından, müsteşarlardan üstte. Haber olunca baktık, siteden çıkarılmış ama çantacı hala göreve devam ediyor. Bakandan sonra en yetkili kişi" diye belirtti.

'HANGİ GEREKÇE İLE O ANNELERİ YERDE SÜRÜKLEDİNİZ'

Kılıçdaroğlu, "Eğer devleti demokratik geliştirmezseniz süratle organize suç örgütüne dönüşebilir. Cumartesi Anneleri'ne bakın. Yerlerde süründürüyorsunuz o yaşlı kadınları, anneleri. Ben orantısız güç kullanan polislere bir şey demiyorum, talimatları verenlere söylüyorum. Hangi gerekçeyle anneleri yerlerde sürüklediniz. Bir suçu var, "Oğlumun mezarı nerede" diye sormak. Örgütlü suç devlette böyle oluşur. Darbeler sonrası devlet organize suç örgütü niteliğine kavuşmuştur. Faili meçhuller o dönemlerde olmuştur. Türkiye'nin bundan kurtulması lazım" diye konuştu.

'YANDAŞLARA VERDİĞİN MİLYAR DOLARLIK İHALELERİ TÜRK LİRASINA ÇEVİRSENE'

Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yasama organına talimat veren kişi, Merkez Bankası'na mı talimat vermeyecek. Merkez Bankası'nın dünyada da itibarı yoktur. Faizi, borsayı bir yükseltiyor, vurgunu vurup parayı dışarı götürüyor. Fakir fukaranın parasını. Doları esas alarak yaptığınız ihaleleri TL'ye çevirin, dedik. Müteahhit TC vatandaşı, ihaleyi veren devlet; sizin dolarla ne işiniz var. Niçin dolarla yaptınız. Karar almışlar, AVM'de dolarla kiralama olmayacakmış. Günaydın beyler günaydın. Onu bırak da yandaşlara verdiğin milyar dolarlık ihaleleri Türk Lirası'na çevirsene. Gücün yetiyor mu?" (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hindiler top oynadı, mahalleli izledi

SONRAKİ HABER

Hamburg’da 7 bin kişi ırkçılara karşı yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa