Annesi ölen tayı biberonla besliyorlar

Muş'un Tabanlı köyünde Veysel Bağlı'ya ait yarış atı doğum sonrasında öldü. Sağlıklı şekilde doğan küçük tay ise biberonla besleniyor.

28 Ağustos 2018 12:18
Paylaş

Muş'un Tabanlı köyünde Dizdaroğlu çiftliğinde yetiştirilen 'Solmaz' isimli İngiliz atı, birçok yarışta dereceler aldı. Son yarışmasında sakatlanan 'Solmaz', yarışlardan çekildi. Bir süre sonra da çiftlikte gebe kalan Solmaz, doğumdan 5 gün sonra hayatını kaybetti. Sağlıklı şekilde dünyaya gelen yavru taya ise 'Tunç' adı verildi. 15 günlük tay, buradaki aile tarafından biberonla beslenmeye başlandı.

Veterinerlere danışarak yavru atın beslenmesi konusunda bilgi aldıklarını belirten Bağlı, “Veterinerler keçi sütü önerdi. Ben, eşim ve 6 çocuğum şimdi yavru tayı beslemeye çalışıyoruz. Tay ailemizin bir parçası oldu. Benim beş oğlum bir kızım var. Bu tay ikinci kızım oldu. Onu çocuğum gibi seviyorum. Tunç, her gün keçilerimizden sağdığımız taze sütle besleniyor. Kendisi çok cana yakın. Süt verdiğimiz için bizi çok seviyor. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kere besliyoruz. Suyunu da biberonla veriyoruz” diye konuştu.

Tabanlı köyünde oturan Sıraç Eren, tayı görmek için her gün Veysel Bağlı'nın evine geldiğini söyledi. Tunç'un köyün maskotu haline geldiğini belirten Eren, “Köydeki herkes onu çok seviyor. Bizlerden kaçmıyor. Zaman zaman onunla oynuyoruz. Bu oyunları o da çok seviyor” dedi.

Veysel Bağlı'nın oğlu Süphan Bağlı, her akşam üzeri ahıra gidip keçileri sağdığını belirterek, “Bir biberon sütü verdikten sonra bir biberonu da dolapta saklayıp sabah içiriyorum. Onu çok seviyoruz” diye konuştu. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Gençlik kampındaki işçi toplantısından notlar

SONRAKİ HABER

Suruç Katliamı’nın 6. duruşması: Görüntüler neden dosyaya getirilmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...