28 Ağustos 2018 10:59

Ocak ailesinden Soylu'ya tepki: Sözleri gerçeği yansıtmıyor

Gözaltında kaybedilen Hasan Ocak'ın ağabeyi Süleyman Soylu'nun sözlerine tepki gösterdi: En çok delil Hasan Ocak davasında mevcuttur.

Fotoğraf: Rezan Ataş

Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Hasan Ocak’a ilişkin açıklamasına cevap veren ağabeyi Hüseyin Ocak, “Olay yeri incelemeleri, toplanan deliller kim tarafından yapıldığını zaten ortaya koyuyor. En çok delil Hasan Ocak davasında mevcuttur. Mahkeme de devam ediyor” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Cumartesi Anneleri’nin 700’üncü hafta eylemini neden yasakladıklarına ilişkin yaptığı açıklamada eylemin simge isimlerinden Hasan Ocak’ın örgüt içinde infaz edildiğini iddia etti. Ocak’ın gözaltında kaybedilmediğini iddia eden Soylu,”Hasan Ocak, TKP/ML Terör Örgütü üyesi değil miydi? Örgüt tarafından infaz edilmedi mi? Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde bu konuda dava açılmadı mı? Bu davada komisyona ifade veren bir başka örgüt üyesi, bu işin örgüt içinde bir infaz olduğunu anlatmadı mı? Muhatapları bu dediklerimin detaylarını çok iyi bilirler. Bu ve bundan sonra bu eylemlere konu edilmiş kişiler, yasadışı örgüt üyesi değiller miydi?​” dedi.

Soylu’nun sözlerine tepki gösteren Hasan Ocak’ın ağabeyi Hüseyin Ocak Mezopotamya Ajansı’ndan Melike Ceyhan ve Servet Karaduman’a konuştu, söylenenlerin gerçeklikle alakası olmadığını belirtti. 

‘SOYLU’NUN AKIL HOCASINI BİLİYORUZ’

Devlet yönetenlerin görevlerini yerine getirmediğini belirten ağabey Hüseyin Ocak, Erdoğan ile 2011’de yaptıkları toplantıya katıldığını ve orada kayıpların bulunması noktasında söz aldıklarını hatırlattı. Bakan Soylu’nun yaptığı açıklamaya tepki gösteren Ocak, “Soylu’nun akıl hocası Mehmet Ağar’ın kendisidir. Söylediği sözlerin akılla, devlet adamlığıyla izah edilecek yanı yoktur. Kesinlikle gerçeklikle ilgisi olmayan yalan sözlerdir bunlar. Hasan’ın örgüt üyesi olduğu ve örgüt tarafından öldürüldüğünü söylemiş. Varsa böyle bir şey çıkarsınlar ortaya. Olay yeri incelemeleri, toplanan deliller kim tarafından yapıldığını zaten ortaya koyuyor. En çok delil Hasan Ocak davasında mevcuttur. Mahkeme de devam ediyor. ‘Eminönü’de gezerken mi kayboldu’ diyor. Aksaray’da gözaltına alındıktan sonra kaybedildi. Kesinlikle yalan konuşuyor” diye konuştu. 

‘ÖLDÜRÜLDÜLER, ŞAHİTLERİ VAR’

Cemil Kırbayır’ın gözaltında kaybedildiğinin ortaya çıktığını hatırlatan Mikail Kırbayır da şöyle konuştu: “Kaybettiklerini itiraf ettiler. Şimdi Bakan Soylu, açıklama yapıyor, bunlar birileri tarafından kullanılıyor, diye. Biz birileri tarafından ne kullanılırız ne de kimseyi kullanırız. Biz davacıyız. Bunu anlatamadık. Devletten davacıyız. Yakınlarımızın, kardeşlerimizin kemiklerini verin dedik. Sen hem benim kardeşimi elimden alıp beni kardeşsiz bırakacaksın hem de çıkıp aslı olmayan şeyler konuşacak, hakaret edeceksin. Sen önce benim soruma cevap ver. Benim kardeşim nerede? Dolaylı yollardan getirip bu insanları zan altında gücün yetmeyeceği gibi kendini de deşifre ediyorsun. Senin zimmetindedir bu insanlar. Ölmediler. Öldürüldüler. Yani devletin elindeyken ölen insanlar bunlar. İspatlıdır. Şahitlidir. Biz bunu biliyoruz. Faillerini yakalayın sorgulayın. Sen bunlarla ilgili ne yaptın?  Nasıl bir hukuki süreç yürüttün? Bunların cevabını versinler önce.”

BU AÇIKLAMALAR BİZE HAKARETTİR

Derdini anlattığı tek yerin Galatasaray Meydanı olduğunu ifade eden Kırbayır, “Öldürseler de geleceğiz o meydana. Gidecek yerimiz yok çünkü. Cemil ordaymış gibi geliyor. Gücün varsa beni de çeker vurursun. Benim de senden yakam kurtulur, senin de benden. Ama bu acıyı sen bana çektiremezsin. Senin görevin bana acı çektirmek değildir. Anayasal sorumluluklarımın hepsini yerine getirmişim. Sen benim için ne yapmışsın peki? Şimdi kalkıp bu açıklamaları yapıyorsun. Bunlar bize hakarettir. Hakaretin ötesinde bana acı veriyor” dedi. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye'de üç kişiden biri icralık

SONRAKİ HABER

UEFA açıkladı: Sezonun en iyi golü Cristiano Ronaldo'dan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...