Çocuğunu minibüsün arkasına bağlayıp taşıyan baba serbest bırakıldı

Çankırı'da 13 yaşındaki kız çocuğunu minibüsün arkasına bağlayıp taşıyan baba gözaltına alındı, adli kontrolle serbest bırakıldı.

28 Ağustos 2018 07:39
Son Güncellenme Tarihi: 29 Ağustos 2018 07:14
Paylaş

Çankırı'nın Orta ilçesine bağlı Yaylakent beldesi yakınlarında, kız çocuğunun seyir halindeki minibüsün arkasına bağlanarak taşınması ile ilgili olayda sürücü İdris K. gözaltına alındı. 13 yaşındaki kız çocuğunun babası sürücü İdris K. adli kontrol uygulaması yapılması şartıyla serbest bırakıldı.

SERBEST BIRAKILDIKTAN SONRA KENDİNİ SAVUNDU: KIZIM ISRAR ETTİ

Şabanözü Nöbetçi Mahkemesi tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan İdris K., kızı F.K. (13) ile birlikte gazetecilerin karşısına çıkarak, kendini savundu:

“Dodurga köyümüzden Yaylakent beldesine doğru seyir halinde iken çocuğum arabanın bisiklet koyulan yerine binmek için çok ısrar etti. Ben 'Olmaz' dediysem de kızım çok ısrar etti. Kızımın ısrarına dayanamadım. 15-20 kilometre hızla, yavaş yavaş 300-400 metre civarında gittim. Daha sonra çocuğumu indirdim. Arabaya bindik yolumuza devam ettik. İple bağlanmadı. Böyle bir şey yok. Ben çocukları çok severim. Aracımın arkasındaki bisiklet taşıyıcı, çok kaliteli ve sağlamdır. 100-150 kilogram taşıdığını söyledi satıcı firma.”

Yaylakent beldesi yakınlarındaki yolda, seyir halindeki minibüsün arkasına bağlı kız çocuğunu görenler, büyük şaşkınlık yaşamıştı. Siyah kalın iplerle aracın arkasına bağlı olduğu görülen kız çocuğunun bu haldeki seyahati, cep telefonu kamerasıyla kaydedilmiş ve sosyal medyada tepki toplamıştı.

İsminin İdris K. olduğu öğrenilen minibüs sürücüsü, Şabanözü Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla Orta ilçesinde gözaltına alınmış ve Şabanözü Adliyesi'ne getirilerek sorgulanmıştı. İdris K. adli kontrol uygulaması yapılması şartıyla serbest bırakıldı. Seyir halindeki minibüsün arkasına bağlı kızın 13 yaşında olduğu belirtildi. (HABER MERKEZİ)

 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Beyoğlu'daki trans cinayeti protesto edildi

SONRAKİ HABER

Zorla evlendirilmek istenen çocuk düğün salonundan kurtarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa