28 Ağustos 2018 03:40

Galatasaray'dan Aytemiz Alanyaspor karşısında farklı galibiyet: 6-0

Spor Toto Süper Lig üçüncü hafta mücadelesinde Galatasaray kendi sahasında Aytemiz Alanyaspor'u 6-0 mağlup etti.

Fotoğraf: Şebnem Coşkun/AA

Paylaş

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Aytemiz Alanyaspor'u farklı mağlup etti.

Sarı-kırmızılı takım, seyircisi önünde oynadığı karşılaşmayı Fernando Reges, Sinan Gümüş, Eren Derdiyok, Emre Akbaba (2) ve Henry Onyekuru'nun attığı gollerle 6-0 kazandı.

Akdeniz temsilcisi karşısında aldığı galibiyetle ligde bu sezonki 3'üncü maçını da kazanan Galatasaray, puanını 9 yaptı ve averajla liderliğe yükseldi.

Aytemiz Alanyaspor ise Demir Grup Sivasspor ve MKE Ankaragücü mağlubiyetlerinin ardından Galatasaray'a da yenildi ve henüz puanla tanışamadı.

10 DAKİKADA 3 GOL ATTI

Galatasaray, maçta etkili başladığı ikinci yarının ilk 10 dakikasında 3 gol kaydetti.

Karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 önde bitiren sarı-kırmızılı takım, 49. dakikada Sinan Gümüş, 53. dakikada Eren Derdiyok ve 56. dakikada Emre Akbaba'nın attığı gollerle skoru 4-0 yaptı.

EVİNDEKİ YENİLMEZLİK SERİSİNİ 21 MAÇA ÇIKARDI

Galatasaray, Aytemiz Alanyaspor karşısında elde ettiği galibiyetle Süper Lig'de sahasındaki yenilmezlik serisini 21 maça çıkardı.

Türk Telekom Stadı'nda ligdeki son mağlubiyetini 2016-2017 sezonunun 30. haftasında Kasımpaşa karşısında yaşayan Galatasaray, daha sonra çıktığı 21 müsabakada rakiplerine yenilmedi.

Sarı-kırmızılı takım, evindeki son 21 maçın 20'sini kazanırken, birinden beraberlikle ayrıldı.

GALİBİYET SERİSİNİ 9'A TAŞIDI

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de oynadığı son 9 maçtan da galip geldi.

Sarı-kırmızılı takım, geçen sezon 28. haftada Gençlerbirliği'ne 1-0 yenildiği karşılaşmanın ardından oynadığı 6 müsabakayı kazandı.

Galatasaray, bu sezon ise MKE Ankaragücü, Göztepe ve Aytemiz Alanyaspor ile yaptığı maçları üstün bitirerek galibiyet serisini 9'a çıkardı.

AYTEMİZ ALANYASPOR'A PUAN KAYBETMEDİ

Galatasaray, Süper Lig'de Aytemiz Alanyaspor ile yaptığı 5. maçtan da galibiyetle ayrıldı.

Sarı-kırmızılı takım, 2016-2017 sezonundan bu yana ligde mücadele eden Akdeniz ekibiyle yaptığı maçlarda puan kaybı yaşamadı.

Rakibi ile 2016-2017 sezonunda oynadığı maçları 5-1 ve 3-2 kazanan Galatasaray, geçen sezonki müsabakaları da 2-0 ve 3-2 önde bitirdi.

Sarı-kırmızılı takım, bu sezon da Aytemiz Alanyaspor ile oynadığı ilk maçı 6-0 kazandı.

Akdeniz temsilcisi ile oynadığı maçlarda toplam 19 gol atan Galatasaray, kalesinde ise 5 gol gördü.

EMRE AKBABA GOLLERDE SEVİNMEDİ

Galatasaray'ın yeni transferi Emre Akbaba, eski takımı Aytemiz Alanyaspor'a attığı gollerde sevinç yaşamadı.

Karşılaşmanın 56 ve 84. dakikalarında iki kez ağları havalandıran Emre Akbaba, gollerde herhangi bir sevinç gösterisi yapmadı.

Bu arada Emre Akbaba, sarı-kırmızılı takımla ilk 11'de çıktığı ilk maçta 2 gol atma başarısı gösterdi.

VAR'LA PENALTI İPTAL EDİLDİ

Karşılaşmanın 67. dakikasında Galatasaray lehine verilen penaltı kararı, Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulamasıyla iptal edildi.

Sinan Gümüş'ün Aytemiz Alanyaspor ceza sahasında Villafanez ile girdiği mücadele sonrası yerde kaldığı pozisyonda hakem Halil Umut Meler penaltı kararı verdi.

Galatasaray'dan Belhanda'nın penaltı vuruşunu kullanmak için topun başına geçtiği sırada VAR tarafından uyarılan hakem Halil Umut Meler, saha kenarındaki ekrandan pozisyonu tekrar izledi.

Görüntüleri izledikten sonra penaltı kararını değiştiren Meler, oyunu hava atışıyla yeniden başladı.

MUĞDAT'IN İLK RESMİ MAÇI

Galatasaray'ın bu sezon kadrosuna dahil ettiği Muğdat Çelik, Aytemiz Alanyaspor maçında sonradan oyuna dahil olarak sarı-kırmızılı takımla ilk resmi maçına çıktı.

Muğdat Çelik, müsabakanın 73. dakikasında Sinan Gümüş'ün yerine oyuna dahil oldu.

Bu arada Galatasaray'ın genç oyuncularından Yunus Akgün, 83. dakikada Henry Onyekuru'nun yerine oyuna girerek Süper Lig'de ilk kez forma giydi.

FATİH TERİM: OYUNCULARIM NASIL OYNANMASI GEREKİYORSA ÖYLE OYNADILAR

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Normal oyun içerisinde yediğimiz gol yok, inşallah bundan sonra da olmaz. Bugün skor kadar benim için değerli olan şey ilk yarı oyuna başlangıcı saymazsak, 90 dakika bir pozisyon daha hatırlamıyorum. Demek ki bir yandan rakibi kendi sahasına hapsetmeyi, baskı yapmayı, sıkıştırmayı, taktiksel doğru durarak top kazanmayı hedeflerken, bir yandan da az pozisyon veriyoruz, çok sevindirici. Özellikle ikinci yarı bu çok daha yüksek noktaya geldi. Kırılmaz noktası bu tip durumlarda ikinci gol oluyor. Bugün hep top yüzdesi olarak, topun oyunda kalma süresinin büyük bölümünü biz kullanmışız. Top oynama yüzdesi bizde fazla. Pozisyon fazla. Bundan sonraki maçları ve bazı oyuncuların durumunu düşünmesem kimseyi değiştirmezdim. 65'inci dakikada oyun durduğunda 4-0 olmasına rağmen benim oyuncularım neden duruyor diye itiraz ediyorlarsa, ben de bu duyguyu çok seviyorum. Hepsini tebrik ediyorum. Akan oyun, duran oyun, geçiş oyunu ne derseniz deyin, hepsinden doğru örnekler verdiler. Oyunun her bölümünü nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynadılar. Farklı skor aldıktan sonra konuşmak çok kolaydır ama ben işin başka bir tarafına bakıyorum" dedi.

"GALATASARAY TARAFTARININ DUYGULARIYLA OYNANIYOR"

Gomis'in takımdan ayrılma süreci ile ilgili yorum yapan deneyimli çalıştırıcı, Fransız golcü için şu ifadeleri kullandı: "Buradan 29 gol atıp bize emeği geçen Gomis'e teşekkür ediyorum, inşallah çok başarılı olacak. Galatasaray Kulübü'ne yakışır bir uğurlama yaptık. Biz onu seviyoruz ama bence bu süreç tarafların doğru yönettiği bir süreç oldu. 34 yaşındaki bir oyuncu için aldığınızdan fazlaya vermek yönetimimizin bir becerisidir. Gol kralı olmuş, bize büyük hizmetleri geçmiş bir oyuncunun kendi istikbalini düşünerek anlaşma yapması da güzel bir şey. Bunlar olmalıdır ama profesyonelliği de unutmamak gerekir. İçinde bulunduğumuz konum, bizi bazı şeyleri yapmak zorunda bırakıyor. Bazılarının yazdıklarına, söylediklerine, yazdırılanlara, söylettirilenlere çok itibar etmeyin, biz gerekirse söyleriz. Burada en önemli şey Galatasaray camiasının veya Galatasaray taraftarının duygularıyla oynanıyor. Bunların çoğu doğru değil. Bazen benim ailem de soruyor, babacığım almışsınız, benim haberim yok diyorum."

'İKİ SANTRFOR DA ALABİLİRİZ, BİR SANTRFOR, BİR STOPER DE ALABİLİRİZ'

Transfer için gün kaldığını hatırlatan Terim, "4 günümüz var. Bu 4 günde muhakkak ki bizim bir B planımız vardı. Modeste hukuki bir süreç yaşandı, risk olan bir durum ortaya çıkınca doğal olarak Galatasaray Kulübü, hukuk danışmanlarının tavsiyesi üzerine bu konu geriye atıldı. Ancak N'diaye bizim için önemli bir oyuncu, ona da hoş geldin diyorum. Bize dinamizm katacaktır. Tatlı bir rekabet olacaktır, olmalıdır da. Sonuç itibarıyla yarın kuralar çekildikten sonra haftada üç gün maç oynayacağız. Devre arasındaki hazırlık maçlarıyla beraber 60 üstü maç oynayacağız. Bunun için her mevkiinin birer, ikişer, üçer birbirini aratmayacak oyuncular olmalı. Yavaş yavaş değişeceğiz. Cuma akşamına kadar, hepimizin umut ettiği, özellikle merkez atak oyuncusu konusunda bir veya iki, ikisini de oraya kullanabiliriz. Stoper de alabiliriz. İki santrfor istediğim gibi olursa öyle kullanacağım. Stoperi Serdar, Ahmet, Maicon ve de gerekirse Donk'u da tamamen oraya konsantre ederek Ocak ayına kadar götürebilirim ama santrfor lazım" diye konuştu.

'TRANSFERLERİMİZ İYİ GİDİYOR'

Sadece Şampiyonlar Ligi'ne odaklanmadıklarını söyleyen Terim, "Yine Şampiyonlar Ligi'ni ve ligi düşünüyorum. Ligde şampiyon olmadan Şampiyonlar Ligi'ne gidemiyorsunuz. Bu da yetmez. Daha dikkatli olmamız, daha zengin olmamız lazım. Onun için yarı yolda veya herhangi kritik bir durumda aman şunu yapmasaydık demek istemiyorum. İçinde bulunduğumuz durumda fazla alamıyoruz ama olanla da iyi gidiyoruz gibi gözüküyor. Hepimiz canla başla uğraşıyoruz, transferlerimiz iyi gidiyor. Rotasyon zamanı yavaş yavaş geliyor. O şablon birileri tarafından hep oynanmalı. Bu Türkiye ligini önemsemiyorum demek değil. Her gün biraz daha iyi olacağız demiştim. Allah izin verirse her şeyi halledeceğiz" açıklamasında bulundu.

'TÜRK BİR SANTRFORLA GÖRÜŞMEDİK'

Türk bir santrforla görüşmediklerini belirten Fatih Terim, "Biri Türk de olabilir. İkisi de yabancı da olabilir. Şu anda herhangi bir Türk santrforla görüşmediğimiz için bunu telaffuz etmedim. Kontratı devam eden oyuncularla Galatasaray'ın kendi kulübüne danışmadan oyuncuyla görüşme gibi bir prensibi yoktur" dedi.

Oyuncularının performansından çok memnun olduğunun altını çizen Fatih Terim, "Hiç durmadı oyuncularım, attıkları kadar kaçırdılar. Pas yüzdesi, baskı, çeşitleme, kenardan olmadı, orta olmadı. Her türlü şeyi denediler. Onyekuru'ya kendisinin gol atması gerektiğini söyledim. Gidiyor, hep arıyor. Bazen aramayacaksınız" şeklinde konuştu.

'MAICON'U ÇOK SEVİYORUM'

Maicon'un gerçekleşmeyen transfer sürecine değinen deneyimli çalıştırıcı, "Profesyonel hayatta biriyle 5 sene mukavele imzalayıp, bir sene sonra ayrılıyorsunuz. Maicon her geçen gün iyi oynuyor, çok da güzel bir diyalogumuz var. Bir oyuncunun transfer sürecini kulübüyle bu kadar rahat görüşmesi çok modernize bir olay. Maicon çok iyi işler yapıyor. Bundan sonra herhangi bir sürpriz olur mu bilmiyorum, kendisini çok seviyorum, iyi oynuyor her geçen gün, şu an için öyle bir şey yok" ifadelerini kullandı.

'ALTYAPIYLA İLGİLİ ÇOK DEĞİŞİK PROJELERİMİZ VAR'

Fatih Terim son olarak Galatasaray altyapısı ile ilgili gelen bir soruya, "Bugün Yunus ile Ozan girdiler oyuna. Bunlar Galatasaray'ın çocukları, özünden yetişmişler. Yarın öbür gün açıklayacağımız yeni bir isim altındaki altyapımız bundan sonra da aynı şekilde devam etmelidir. Galatasaray'ın istikbali de, ilerisi de oradadır. Orayı çok enteresan bir şekle getirmemiz lazım. Dünya çapında yapmamız lazım. Bir iki ay sonra çok daha farklı görebilirsiniz. Ahmet Sivri de bizim bir şeyler beklediğimiz oyunculardan birisi. Bizim gözümüze parmaklarını batıracaklar. Ben bugün bir devre onların maçını seyrettim. Ben onlara çok güveniyorum, her geldiğimde de bir iki oyuncu verdik. Onlara gözümüz gibi bakmalıyız, çok değişik projelerimizi yarın öbür gün açıklayacağız. Yunus'un iki ay önceki haliyle şimdiki hali aynı değil. İki ay sonraki haline de dikkat etmenizi rica edeceğim. Hepsine şans vereceğim. Keşke daha fazla sayıları olsa, olmalıdır da. Buradan hocalarıma da sesleniyorum, onlar yetiştirecek biz koyacağız. Yönetimimizle de yeni program, yeni fikirlerle daha güzel ve modernize bir Galatasaray altyapısı olacak" yanıtını verdi ve sözlerini noktaladı. (AA-DHA)

ÖNCEKİ HABER

Sindirella’nın değil Suriyeli Sindra’nın hikayesi

SONRAKİ HABER

Müzisyen Pınar Aydınlar tahliye oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...