27 Ağustos 2018 09:18

Tutuklu Gazeteci Dayan, 7 Eylül’deki davasına katılım çağrısı yaptı

Tutukluluğunun üzerinden 2 yıl geçen Gazeteci Arafat Dayan, 7 Eylül’de İstanbul’da görülecek davası için katılım çağrısı yaptı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

İzmir Aliağa T- Tipi  Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Gazeteci Arafat Dayan, 7 Eylül’de İstanbul’da görülecek davası için katılım çağrısı yaptı.

Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat’a tutuklu bulunduğu cezaevinde mektup gönderen Arafat Dayan, 7 Eylül’de Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayında iki davasının birlikte görüleceğini söyledi. Dayan, görülecek dava için gazetecilere ve aralarında Türkiye Gazeteciler Sendikası, Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin de olduğu basın örgütlerine davaya katılma çağrısında bulundu.

TUTUKLUĞUN ÜZERİNDEN İKİ YIL GEÇTİ

Arafat Dayan, 1 Temmuz 2016’da Mersin’in Tarsus ilçesinde ehliyet değişimi için gittiği Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğünde hakkında yakalama kararı olduğu gerekçesi ile gözaltına alındı. Demokratik Ulus gazetesinin eski Yazı İşleri Müdürü olan Dayan, savcılık ifadesi ardından tutuklanma talebiyle sorgu hakimliğine sevk edildi. Sorgu hakimliğinde alınan ifadesi ardından Dayan, tutuklanarak Silifke Cezaevi’ne gönderildi. Arafat Dayan, daha sonra İzmir Aliağa T- Tipi  Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. (İstanbulEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de günlük yerel gazeteler Pazar günleri basılmayacak

SONRAKİ HABER

ABD'li rahip Brunson için yeni itiraz Anayasa Mahkemesi'ne yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa