27 Ağustos 2018 08:54

Hasta tutuklu Koçer Özdal, eli ve ayakları kelepçeli yaşamını yitirdi

Kanser hastası tutuklu Koçer Özdal, Ankara Numune Hastanesinde yaşamını yitirdi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Hasta tutuklu Koçer Özdal, Ankara Numune Hastanesinde yaşamını yitirdi. Özdal, yaşamını yitirdiğinde vücudunun her yerini kanser kaplamış, bilinci kapanmış, kapısında askerler bekliyordu; eli ve iki ayağı bileklerinden yatağa kelepçeliydi.

Ankara Numune Hastanesinde yaşamını yitiren hasta tutuklu Koçer Özdal, 2014 yılından bu yana cezaevinde tutuluyordu. Cezaevine girmeden önce hiçbir sağlık sorun olmayan Özdal, cezaevinde kansere yakalandı. 19 Temmuz günü Bafra Cezaevinden Ankara Numune Hastanesine sevk edildi. Burada kelepçeli muayene dayatmasıyla karşılaştı.

BİLİNCİ KAPANDI KELEPÇELER ÇÖZÜLMEDİ

24 Ağustos günü Özdal’ın bilinci kapanmasına rağmen yatağında eli ve iki ayağındaki kelepçeler çıkartılmadı. Özdal’ın bilincinin kapanmasıyla birlikte hastaneye gelen eşinin yanında konuşan askerlerin, “kelepçeyi çözün, eşi görmesin, tepki göstermesin” dediği öğrenildi.

Özdal’ın tedavi sürecini en başından bu yana takip eden İHD MYK Üyesi Nuray Çevirmen, “Hastaneye yattığı sürede kelepçeliydi. Makinaya bağlı bir hastanın yatağa kelepçelenmesi, kabul edilemez. İnsanlık onurunun çiğnenmesidir. Bugün Ankara’da bir insanlık ayıbı yaşandı” dedi.

Zindanlarla Dayanışma İnisiyatifi Üyesi Mehmet Baytekin de, “Yoğun bakımda bile eli, ayağı kelepçeli şekilde, yasalara aykırı tedavi uygulandı. Kişi özgürlüğünü hiçe saymakta aynı zamanda devletin uyması gereken uluslararası sözleşmelere aykırı bir uygulamadır. Bitkisel hayata girmiş şuurunu kaybetmiş bir hastanın, kelepçeli şekilde tedavi edilmesi nasıl kabul edilebilir” diye konuştu. (MA)

ÖNCEKİ HABER

Zeytinliklerle çevrili parsele taş kırma tesisi izni

SONRAKİ HABER

Cüneyt Çakır, Salzburg-Kızılyıldız maçını yönetecek    

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...