11 Eylül 2012 04:36

Aygün’ün katilleri aklanabilir

Ankara’da “dur” ihtarına uymadığı gerekçesiyle polisler tarafından öldürülen Cem Aygün’ün ailesi, olayın üzerinin kapatılmak istendiğini söyledi. Ailesi, zanlıların isimlerinin, emniyet tarafından gizli tutularak aklanmaya çalışıldığını iddia ederken Aygün’ü vuran polislerin kimliklerini a

Aygün’ün katilleri aklanabilir
Paylaş
Hasan Akbaş

HERGÜN TAKİP EDİLİYORUZ

Aile, çocuklarının öldürüldüğü günden bugüne kadar sürekli emniyet müdürlüğüne ve çeşitli kurumlara gittiklerini, ancak sürekli azarlandıklarını dile getirdi. Emniyet müdürlüğü önünde onlarca polis tarafından Aygün’ün ablalarının polislerce dövüldüğünü anlatan İsmet Aygün, polisler tarafından takip edildiklerini söyledi. “Bize suçlu muamelesi yapılıyor. Her gün evimize giren, çıkanlar takip ediliyor. Biz katil miyiz? Bizi niye sürekli izliyorlar? Üzerimizde neden baskı kuruluyor?​” diye konuştu. Mezarlığa giderken 5-6 tane resmi polis aracının kendilerini takip ettiklerini anlatan Aygün, üzerindeki polis baskısına son verilmesini isteyerek, savcıları da olayı soruşturmaya davet etti.

AÇIKLAMAK ZORUNDA KALDILAR

Tek isteklerinin oğullarının katillerinin yargılanması olduğunu dile getiren İsmet Aygün, “adalet arıyoruz” dedi. Her fırsatta katillerin açıklanmasını talep ettiklerini anlatan Aygün, açıklanmayınca en son çare olarak kimlikleri kendilerinin açıklamak zorunda kaldığını belirtti.Baba Aygün, “Bu olay açığa çıkartılması gerekir. Adalet her gün daha da yok ediliyor. Katiller aklanmaya çalışılıyor. Olayın üzeri kapatılmaya çalışılıyor. Hakimlere, savcılara sesleniyorum; elinizi vicdanınıza koyun” dedi. (Ankara/EVRENSEL)


ANNE AYGÜN: GÖRENLER ŞAHİTLIK YAPSIN

Anne Senem Aygün de oğlu Cem’in fotoğrafını kucağından bir an olsun bırakmıyor. Geceleri uyuyamadığını belirten Aygün, “Her an oğlum gelecekmiş gibi bekliyorum. Görmek istiyorum oğlumu. Özledim” diyor. Olayı görenlerin şahitlik yapması için adliyeye başvurmasını isteyen Aygün, “Benim ciğerim yandı, sizin yanmasın. Oğlumu vuranları görenler varsa şahitlik yapmaya çağırıyorum” dedi. Ailenin avukatı Cem Cihan, soruşturmanın şu an için sadece tanık ifadeleriyle sürdüğünü belirtti. Cihan, tanık ifadelerinin hepsinin aynı cümlelerle yazıldığına ve ifadelerde “olayı gördüm” diyen tanığın olmadığına dikkat çekti. Cihan, “bu aşamaya kadar henüz aile fertlerinin ifadelerine başvurulmuş değildir” dedi.

ÖNCEKİ HABER

İncirlik üssünde anlaşma sağlandı

SONRAKİ HABER

Ekonomik büyümede sert fren

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...