26 Ağustos 2018 11:10

Nobel ödüllü Aziz Sancar: Ben ülkeye küsüm

Nobel ödüllü Aziz Sancar bu yıl Türkiye'ye gelmeyeceğini, siyasi gelişmelerden rahatsızlığını dile getirdi. Sancar 'Ben küsüm ülkeye' dedi.

Fotoğraf: Holger Motzkau/Wikimedia Commons (CC-BY-SA 3.0)

♦ Bu fotoğraf Stockholm Kraliyet Kraliyet Bilimler Akademisi'nin Beijer salonunda çekilmiştir.

Paylaş

Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı, birlikte Anıtkabir'i ziyaretini anlattığı yazısında, 2015'te Nobel Kimya Ödülü kazanan Aziz Sancar'ın siyasi gelişmelerden dolayı bu yıl Türkiye'ye gelmeyeceğini söylediğini aktardı.

Bursalı, yazısında ayrıca Sancar'ın  “Ben küsüm ülkeye” dediğini belirtti.  

Bursalı Sancar'la ilgili, "Ülkenin toplumca bölünmüş yapısı kendisini son derece üzüyor, bu duygusunu en üst düzeyde yetkililere de iletiyor ve ülkeye gelmek istemiyor" dedi. 

'KÜSLÜĞÜNE RAĞMEN SARAY'A GİTTİ'

Bursalı, Sancar'ın Erdoğan'ın başkanlık törenine katılmasıyla ilgili ise "Daha sonra Cumhurbaşkanı’nın Başkanlık törenine davet edilince, telefonla süreç üzerine sohbet etmiştik. Küslüğüne rağmen, Ankara’da törene katılma kararı almıştı sonuçta. Uzun uçak yolculuğu yıpratıcıdır, sevmiyor; zaten bir de kulak sorunu yaşadı" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Prof. Dr. Aziz Sancar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın 'Türkiye enerjide nükleer güç istiyor' sloganıyla yayınladığı tanıtım filminde yer almış ve bu durum tepkilere neden olmuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ankapark 5. ihalesi 6 Eylül'de: 'Ankapark kent suçu işlenmiş bir yer'

SONRAKİ HABER

Mavi Marmara'daki Koçer Türkiye'ye tazminat davası açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...