26 Ağustos 2018 04:34
Son Güncellenme Tarihi: 26 Ağustos 2018 10:26

Bölge’de çatışma ve operasyon: 1 asker, 6 PKK’li yaşamını yitirdi

Bingöl Karlıova'da PKK'liler ile asker arasında çıkan çatışmada 1 asker yaşamını yitirdi, 2 asker de yaralandı.

Fotoğraf: Özkan Bilgin/AA

Paylaş

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde PKK’lilerle yapılan çatışmada, 1 asker yaşamını yitirdi, 2 asker ise hafif yaralandı. İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada ise, operasyonlarda Bingöl’de, 2 Ağrı’da 2, Dersim’de 2 olmak üzere 6 PKK’linin yaşamını yitirdiği açıklandı.

Karlıova ilçesi kırsalında yürütülen operasyonda, PKK’lilerle temas sağlandığı ve açılan ilk ateşte, 1 asker hayatını kaybederken, 2 askerin de hafif yaralandığı bildirildi. 

Helikopterle bölgeden alınarak hastaneye kaldırılan yaralı 2 askerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Güvenlik güçlerinin bölgede, hava destekli operasyonlarına  devam ettiği belirtildi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Konuyla ilgili Bingöl Valiliği de açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

“İlimiz Karlıova ilçesi kırsalında güvenlik güçlerimiz ile BTÖ mensupları arasında sıcak çatışma yaşanmıştır. Çatışma sonrasında Poyraz Agir (K) Mehmet Şirin Özmen (35) ve Adil Havar (K) Aykut Özkur (29) isimli BTÖ mensupları silah ve teçhizatları ile birlikte etkisiz hale getirilmişlerdir.

Poyraz Agir (K) Mehmet Şirin Özen isimli BTÖ mensubunun gri liste ile arandığı tespit edilmiştir.
Çıkan çatışmada 1 askerimiz şehit olmuş, 2 askerimiz de hafif yaralanmıştır.”  

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN DA DUYURU

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada ise, iç güvenlik operasyonları çerçevesinde Bingöl’de 2, Ağrı’da 2, Dersim’de 2 olmak üzere 6 PKK’linin yaşamını yitirdiği açıklandı. Açıklamada operasyonların devam ettiği belirtildi. 

DERSİM’DE YENİDEN YANGIN ÇIKTI 

Dersim’de Bali Deresi bölgesinde hava destekli yapılan askeri operasyon sonucunda yeniden yangın çıktı. Bölgede operasyonun devam ettiği bildirildi. 

Dersim’de Bali Deresinde gönüllülerin müdahalesi sonucu kontrol altına alınan yangın önceki gün sabah, hava destekli yapılan askeri operasyon sonucunda yeniden çıktı. Tunceli Valiliği söz konusu operasyonla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Tunceli-Merkez Kırsalı Bali Deresi’nde İl Jandarma Komutanlığımızca başlatılan operasyon kapsamında; eylem hazırlığında olan 2 BTÖ mensubu terörist hava kuvvetleri desteğiyle  sabaha karşı etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyon devam etmekte olup, gelişmelerden kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir.” 

‘KÖYLÜLER: DURUM ÇOK VAHİM’

Mezopotamya Ajansının haberine göre; Yangının Sincik dağı, Rengül kırsalına da sıçradığı belirtilirken, yangının genişlediği ifade edildi.
Daha önce aynı bölgede çıkan yangını söndürmek için çalışan doğa gönülleri arasında olan sanatçı Ferhat Tunç, sosyal medya hesabından yangına dair görüntü paylaşarak şunları ifade etti: “Sincik dağından Bali vadisine kadar uzanan çok geniş bir alanda dumanlar yükseliyor. Yangın bölgesine giden köylülerin telefonla aranarak geri dönmeleri istenmiş. Durumun çok daha vahim olduğunu belirten köylüler, yangına müdahale edilmesini istiyor” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD’li senatör John McCain yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...