10 Eylül 2012 11:47

Belediye başkanlarından maaş yüzsüzlüğü

BELEDİYE Başkanları ‘ekmek’inden olacak! Yerel seçimlerin 5 ay erkene alınması, bir çok belediye başkanını telaşlandırdı. Belediyeleri adeta ‘ekmek kapısı’ gören, seçimleri de maaşları için risk olarak algılayan birçok belediye başkanı, milletvekilleri ile temas kurarak, 5 aylık hak kaybına uğrayacaklarını id

Belediye başkanlarından maaş yüzsüzlüğü
Paylaş

BELEDİYE Başkanları ‘ekmek’inden olacak! Yerel seçimlerin 5 ay erkene alınması, bir çok belediye başkanını telaşlandırdı. Belediyeleri adeta ‘ekmek kapısı’ gören, seçimleri de maaşları için risk olarak algılayan birçok belediye başkanı, milletvekilleri ile temas kurarak, 5 aylık hak kaybına uğrayacaklarını iddia etti. Başkanlar, erken seçim nedeniyle alamayacakları 5 aylık maaşlarının ödenmesini istiyor.
Yerel seçimlerin 2014 Mart ayından 2013 Ekim ayına alınması planlanıyor. Belediye Başkanları bu durumda, özlük hakları açısından, 5 aylık hak kaybına uğrayacaklarını iddia ediyorlar. Bu önerinin özellikle yeniden aday olmayacak, ya da seçilme şansı bulunmayan belediye başkanlarından geldiği öğrenildi. Birçok il ve ilçede belediye başkanları çeşitli yan ödemelerle birlikte 10 bin liranın üzerinde gelir elde ediyorlar.
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır konuyla ilgili, “Müktesep hakların korunması lazım. Belediye başkanları, özlük hakları bakımından mağdur edilmemeli” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye bir savaşın içinde

SONRAKİ HABER

Bankalar hızla büyüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...