25 Ağustos 2018 06:11
Son Güncellenme Tarihi: 25 Ağustos 2018 11:55

Rusya: ABD, İngiltere ve Fransa, Suriye'yi vurma hazırlığı yapıyor

Rusya Savunma Bakanlığı, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'yi yeniden vurmaya hazırlandığını savundu.

Fotoğraf: VOA

Paylaş

Rusya Savunma Bakanlığı, ABD, İngiltere ve Fransa'yı Suriye hükümet güçlerinin kimyasal silah kullandığı bahanesiyle Suriye'yi yeniden vurma hazırlığı içinde olduklarını savundu.   

Sputnik'ten aktarılan habere göre, Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov, olası bir operasyonun gündemde olduğu İdlib'deki silahlı grupların da sivillere kimyasal silahla saldırıp hükümeti suçlama hazırlığında olduğunu kaydetti.  Konaşenkov, özel bir İngiliz askeri şirketi olan Olive'in rehberliğinde, zehirli maddeleri kullanabilmek için eğitilen bir grubun da İdlib'e vardığını açıkladı.

FRANSA: DÖRTLÜ ZİRVE İÇİN ÇOK ERKEN

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 7 Eylül’de düzenleneceğini açıkladığı dörtlü Suriye zirvesiyle ilgili Fransız cumhurbaşkanlığı kaynaklarından açıklama geldi.

Alman haber ajansı dpa’ya konuşan kaynaklara göre, dört ülkenin liderleri “bu görüşmenin zirve seviyesinde gerçekleşmesi için çok erken olduğu konusunda” anlaştı.

Erdoğan, Türkiye’nin 7 Eylül’de İstanbul’da Fransa, Almanya ve Rusya’nın katılacağı bir Suriye zirvesine ev sahipliği yapacağını söylemişti.
Fransız kaynaklar, zirveye dâhil olmadan önce ateşkes ve politik reformların gündeme alınacağına dair anlaşılması konusunda garanti istediklerini belirtiyor. Aynı kaynaklar, İdlib’de Surıye ordusunun operasyon başlatmasına dair “çok ciddi bir tehdit” olduğuna da dikkat çekiyor.
Alman haber ajansına konuşan kaynaklar, dört ülkenin Eylül ayında İstanbul’da bir görüşme yapacağı ancak toplantının diplomatlar seviyesinde gerçekleştirileceğini belirtti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Rize'de ilkel teleferik can aldı

SONRAKİ HABER

Sarıyer'de yolcu otobüsü devrildi : 1 kişi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...