24 Ağustos 2018 10:54

Giresun’da müze diye boşaltılan tarihi bina İmam Hatip Lisesi yapıldı

3 imam hatip ortaokulu, 3 imam hatip lisesinin olduğu Giresun’da, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binası hülle yoluyla imam hatip lisesine çevrildi.

Fotoğraf: Google Street View

Paylaş

Giresun’da, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin tarihi binası hülle yoluyla ve halka yalan söylenerek İmam Hatip Lisesine çevrildi. Velilere ve öğrencilere haber dahi verilmeden boşaltılan liseye Kent Müzesi yapılacağı söylendi. Ancak bina, bir yıl boş kaldıktan sonra İmam Hatip Lisesi yapıldı.

‘KENT MÜZESİ’NE DÖNÜŞTÜRÜLECEK DİYE OKUL BOŞALTILDI

Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre Kale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, geçen yıl alınan ani bir kararla boşaltıldı. Lise, başka bir mevkiye taşındı. Henüz eğitim-öğretim yılı sona ermeden ve öğrencilerle velilere bilgilendirme dahi yapılmadan gerçekleştirilen bu “acele” taşınma, tepkilere neden olmuş, yapılan açıklamalarda, tarihi binanın “Kent Müzesi”ne dönüştürüleceği bildirilmişti.

İMAM HATİP LİSESİ’NE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Kent Müzesi olacağı beklenen ve bir yıldır boş olan tarihi binaya, Hurşit Bozbağ Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tabelası asıldı. Hurşit Bozbağ Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin daha önce kullandığı bina ise Hurşit Bozbağ İmam Hatip Ortaokulu’na dönüştürüldü. Giresun merkezde halen üç adet İmam Hatip Ortaokulu, bir adet kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, bir tane erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi ve bir tane de İmam Hatip Lisesi bulunuyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çerkesler Uzunyayla’da festivalde buluştu

SONRAKİ HABER

Vietnam’da iki ABD vatandaşına 14’er yıl hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...