24 Ağustos 2018 05:23

Amedspor’da hedef 21 bin kombine satışı

Bir önceki yıl liderliği kıl payı kaçıran ve geçen yıl kötü bir sezon geçiren Amedspor yeni sezona şampiyonluk parolasıyla başladı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Lezgin AKDENİZ

Ligde elde ettiği başarılarla ve deplasman maçlarında uğradığı saldırılarla dikkatleri üzerine çeken Amedspor, geçen yıl kötü bir sezon geçirdi. Bir önceki yıl şampiyonluğu kıl payı kaçıran takım, geçen sezon ligde kalabilme mücadelesi verdi. Yeni sezon için çalışmalarını sürdüren Amedspor, iç saha maçlarını oynayacağı kentin yeni 33 bin kapasiteli stadında 21 bin kombine satışını hedefliyor. Kulüp Başkanı Nurullah Edemen, finansal sorunların takımın olumlu ya da olumsuz gidişatında önemli bir yer edindiğini vurgulayarak, yerel yönetimin yanı sıra kentin STÖ ve iş dünyasının desteğini alamadıklarını dile getirdi. Edemen, “Bu kentin kulübü olan takımın arkasında ne kadar yerel dinamik varsa takım o kadar güçlenir” diyerek taraftarın kombine alması için çağrıda bulundu.

‘FUTBOL KÜLTÜRÜ KENDİ KÜLTÜRÜNÜN BİR YANSIMASIDIR’

Geçen sezon 44 haftayı bulan “deplasmana seyirci götürme yasağı”nın yeni sezonun ilk deplasman maçında da olacağını bildiren Edemen, güvenlik güçlerinin zafiyetinden dolayı Amedspor’un cezalandırıldığını söyledi. Sporun toplumun sorunlarını yansıtan bir ayna olduğunu belirten Edemen, “Her toplumun futbolu ve futbol kültürü kendi kültürünün bir yansımasıdır. Stadyumda şiddet olaylarına karışan fanatikler genellikle genç, işsiz ve kendi şiddet eylemlerine daha çok dış faktörlere bağlayan yetersiz eğitim görmüş kimselerdir. Bu tip bir taraftar, kendi takımının galibiyetinden çok rakip takımın yenilgisinden zevk alır. Bir sara hastası gibi maçı seyreder ama oyunu görmez, onun derdi rakip taraftarların bulunduğu tribünlerdir. Orası onun savaş alanıdır” dedi.

‘ENDÜSTRİYEL FUTBOLUN PARÇASI OLMAYACAĞIZ’

Futbolun televizyona göre ayarlandığını vurgulayan ve transferlerde yüksek paraların hakimiyeti haksız rekabete yol açarak futbolun değerlerini sarsıntıya uğrattığını dile getiren Edemen, “Futbol sadece sahada oynanan bir oyun olma vasfını yitirmiştir. Bu anlayışta başarı her zaman ödüllendirilmese de başarısızlık cezalandırılmaktadır. Kazanmak için her yol mubahtır. Başarıya tapınmanın, güçlüden yana olmanın yüceltildiği buna karşın mücadele etmenin yok sayıldığı bir anlayış hakim. Bu futbol kültürüne ciddi zarar vermektedir. Amedspor futbol anlayışı doğru ilkeler üzerine kurulu mücadele etmekten geçiyor. Amedspor maçlarının atmosferinde milliyetçilik yer bulamaz kendine. Endüstriyel futbol zihniyeti Amedspor’un sahasında yaşayamaz. Amedspor’da spor boş zamanı değerlendirme, dinlenme ve bilinçli duyarlı futbol severliği hedefliyor. Bizim için en önemli unsur mücadele etmektir. Doğru mücadele edildiği vakit başarı ortaya çıkar ” şeklinde konuştu. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

Hayvana işkence: Yaralı at sıcakta aç ve susuz bırakıldı

SONRAKİ HABER

Gabon'dan Fransız televizyonuna yayın yasağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...