23 Ağustos 2018 14:00

Ahmet Altan 700 gündür tutuklu

22 Eylül 2016'da tutuklanan Gazeteci Ahmet Altan cezaevinde 700 gününü doldurdu.

Paylaş

Gazeteci Ahmet Altan, 22 Eylül 2016’dan bu yana cezaevinde. Cezaevinde 700 günü dolduran Altan, 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında kapatılan Taraf gazetesinin genel yayın yönetmenliğini yapmıştı.

Altan’ın hapishanede yazdığı 19 denemeden oluşan yeni kitabı, eylül ayından itibaren dünyanın bütün önemli dillerinde peş peşe yayımlanacak. Altan’ın bir kitabı ilk kez Türkçeden önce diğer dünya dillerinde okura ulaşacak. Ahmet Altan Cumhuriyet için denemesini yazdı.

Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın da aralarında olduğu 7 sanıklı 15 Temmuz darbe girişimi medya davasında yargılanmıştı.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi 16 Şubat’ta Ahmet ve Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak, Fevzi Yazıcı, Faruk Şimşek ve Şükrü Tuğrul Özşengül hakkında “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermişti. 27 Haziran 2018’de İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılan gazeteci Mehmet Altan’ın tahliyesine karar vermesiyle Mehmet Altan tahliye edilmişti. Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak için ise tutukluluklarına devam kararı vermişti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bir gölge yazarı nasıl tanırsınız?

SONRAKİ HABER

Çiftlik Bank'tan sonra Kaşar Bank vurgunu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...