23 Ağustos 2018 13:44

Sanders 2020’de Trump’ı geçebilir

ABD’de bir sonraki başkanlık seçimiyle ilgili yapılan bir ankette Demokrat Partili Bernie Sanders’ın Trump’tan daha çok oy alabileceği sonucu çıktı.


Fotoğraf: Nick Solari/Wikimedia Commons (CC-BY-SA)

Paylaş

ABD’de bir sonraki başkanlık seçimiyle ilgili olarak Politico/Morning’in yaptığı bir ankette Senatör Sanders büyük destek topladı. Son seçimde Clinton ile giriştiği ön seçim yarışını az farkla kaybeden Sanders’ın seçimde aday olması halinde Trump karşında avantajlı olabileceği sonucu çıktı.

Yapılan ankette, 2020’deki başkanlık seçiminde Demokrat Parti’nin olası başkan adaylarının Cumhuriyetçi ABD Başkanı Donald Trump karşında avantajlı olduğu ortaya çıktı. Vermont Senatörü Bernie Sanders, Trump karşısında yüzde 44’lük bir desteğe sahip. Ankette eski ABD Başkanı Barrack Obama’nın yardımcısı Joe Biden’a ise yüzde 43’lük bir destek çıktı. Ayrıca ankette Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren ise Trump’a karşı yüzde 34’lük destek topladı.

Anket, Donald Trump’ın eski avukatı Michael Cohen ve eski kampanya direktörü Paul Manafort’un suçlu bulunmasından önce yapıldı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Ferhat Tunç: Yangın yarın başka bir yerde çıkacak mı diye kaygılıyız

SONRAKİ HABER

Batı Şeria’da 382 yerleşime daha onay

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...