23 Ağustos 2018 12:15

Zonguldak'ta fabrika yangını: 7 işçi dumandan etkilendi

Zonguldak'ta bulunan ERDEMİR’de yangın çıktı. Yangın nedeniyle 7 işçi dumandan etkilendi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Zonguldak’ta bulunan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'ndaki (ERDEMİR) demir üretim hatlarının birinde teknik aksaklık nedeniyle yangın çıktı.

Fabrikaya ait itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.

Dumandan etkilenen 7 işçiye, sağlık ekipleri müdahale etti.

Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde yangın yaşanan 2. yüksek fırın Zübeyde'de yeniden yangın meydana geldiğini ve ekiplerin kısa sürede yangına müdahale ettiğini söyledi.

Dumandan etkilenen 7 işçiye fabrikaya ait sağlık ekiplerinin müdahale ederek hastaneye kaldırıldığını belirten Ercan, “Sağlık durumları iyi, herhangi bir olumsuzluk yok. İşçi kardeşlerimize bir kez daha geçmiş olsun diliyorum. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz” dedi.

ERDEMİR'den yapılan açıklamada ise fabrikaya ait demir üretim hatlarının birinde teknik bir aksaklık nedeniyle hasar meydana geldiği ve olayın kısa sürede kontrol altına alındığı ifade edildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Dumandan etkilenen çalışanlarımız kontrol amaçlı gözetim altında tutulmakta olup sağlık durumlarında herhangi bir olumsuzluk yoktur. Teknik aksaklığın nedenleri araştırılmakta olup gerekli müdahaleler ivedilikle yapılacaktır.” (AA)

ÖNCEKİ HABER

Iraklı gençler arasındaki işsizlik oranı yüzde 22,6

SONRAKİ HABER

‘Çiftçi borçlarında yapılandırma şart’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...