23 Ağustos 2018 11:09

Almanya Merkez Bankası Başkanından ticaret savaşları uyarısı

Almanya Merkez Bankası Başkanı Jens Weidmann: Siyasi riskler artıyor. Özellikle de uluslararası ticaret çatışmalarının artma riski var.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Almanya Merkez Bankası Başkanı Jens Weidmann, küresel politik risklerin arttığını belirterek, “Siyasi riskler artıyor. Özellikle de uluslararası ticaret çatışmalarının artma riski” dedi.

Weidmann, Berlin’de yabancı basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB), varlık alımını içeren ekonomik teşvik programını sonlandırmasının, Avro bölgesinde para politikasının normalleşmesi sürecine doğru ilk adım olduğunu söyledi.

ECB’nin normalleşme sürecinin kademeli olarak önümüzdeki birkaç yıl süreceğini anlatan Weidmann, gecikme konusunda uyarıda bulundu.

İsmi ECB’nin gelecek başkanı olarak gündeme gelen Weidmann, gelişmekte olan ülke ekonomilerindeki risklerin daha fazla önem kazandığını da sözlerine ekledi ve Türkiye ekonomisindeki sıkıntıları gidermenin yolunun, sorumlu ekonomik politikalar izlemekten geçtiğini söyledi.

Küresel ekonomik görünümde belirsizliklerini arttığının altını çizen Weidmann, “Özellikle dünyanın iki en büyük ekonomisi Çin ve ABD’nin sürüklediği küresel ekonomik büyüme canlı kalmaya devam etmekte. Bununla birlikte, siyasi riskler artıyor. Özellikle de uluslararası ticaret çatışmalarının artma riski” değerlendirmesinde bulundu. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Kolunda çiviyle 5 gün bekletildi

SONRAKİ HABER

Frey, Fenerbahçe için İstanbul'a geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...