23 Ağustos 2018 09:50
Son Güncellenme Tarihi: 23 Ağustos 2018 12:13

Kırşehir'de maden ocağında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti

Kırşehir'in Kaman ilçesindeki florit madeninde göçük oldu. 2 işçi kendi imkanlarıyla ocaktan çıkarken 1 işçi hayatını kaybetti.

Fotoğraf: Ali Güneş/AA

Paylaş

Kırşehir'in Kaman ilçesinde maden ocağında meydana gelen göçüğün altında kalan 3 işçiden biri öldü. Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Yeniyapan köyündeki özel bir şirkete ait florit madeninde tünel çalışması sırasında göçük oluştu. Göçük altında kalan 3 işçiden 2'si kendi imkanlarıyla ocaktan çıktı.

İhbar üzerine olay yerine AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Maden ocağına ulaşan AFAD ekiplerinin çalışması sonucunda, göçük altında kalan işçinin cesedine ulaşıldı. Abdullah Eyüp Arslan'a ait olduğu belirlenen ceset, ekiplerin çalışmasıyla bulunduğu yerden çıkartıldı.

Kırşehir Valisi İbrahim Akın, "Kaman ilçesi Yeniyapan köyündeki florit madeni ocağında tünel açma çalışmalarında göçük meydana gelmiş. O sırada çalışan 3 işçiden 2’si kendi imkanlarıyla çıkmış, bir işçi içeride kalmış. AFAD ekiplerimizr işçinin cansız bedenine ulaşarak çıkardı. Ocakta, 300 metrede tünel açma çalışmaları yapılıyordu." diye konuştu.

İŞÇİLER, ÇATLAK TESPİTİ İÇİN MADENE GİRMİŞ

Florit madeni için açılan ocaktaki göçükte kalan işçilerin, tünel kazımı sırasında kayalarda oluşan çatlakları tespit etmek için içeri girdikleri belirtildi.

Göçük altından kendi imkanlarıyla çıkan Ercan Akkuş ve Ali Keleş, jandarma ekiplerine olayla ilgili bilgi verdi. Akkuş, iki arkadaşıyla ocağın içerisinde oluşan çatlağa bakmak için girdiklerini belirterek "Eğer çatlak yapılacak bir şeyse tamir edecektik. Çatlağın büyük olduğunu görünce, tedbir amaçlı kepçe ile üst kısımları sağlama aldım. Abdullah ise diğer taraftaydı, çatlağın olduğu yere doğru gitti ve üzerine büyük bir kaya düştü. Ben burada çalışmaya başlayalı 4 ay oldu. Çok üzgünüm." dedi.

Hayatını kaybeden Abdullah Eyüp Arslan'ın emekliliğine 2 ay kaldığı öğrenildi. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Sera Gölü çöp ve balçıkla kaplandı

SONRAKİ HABER

Organ nakli hayata bağladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...