23 Ağustos 2018 08:14
Son Güncellenme Tarihi: 23 Ağustos 2018 09:46

Paris'te bıçaklı saldırı: 2 ölü, 1 yaralı

Paris'in banliyösünde meydana gelen bıçaklı saldırıda 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Saldırgan, polis tarafından öldürüldü.

Görsel: Google Haritalar

Paylaş

Fransa'nın başkenti Paris'in 30 kilometre batısındaki Trappes kentinin merkezinde, sabah saatlerinde bıçaklı saldırı gerçekleşti. Paris polisi, 2 kişinin yaşamını yitirdiği, 1 kişinin de ağır yaralandığı saldırıyı gerçekleştiren kişinin öldürüldüğünü duyurdu.

Fransa İçişleri Bakanı Gerard Collomb, olay yerinde incelemelerde bulunmak üzere gittiği Trappes kentinde yaptığı açıklamada, saldırganın psikolojik sorunları bulunan bir suçlu olduğunu belirtti.

Saldırıda ölen kişilerin saldırganın annesi ve kız kardeşi olduğunu açıklayan Collomb, Versailles savcılığının soruşturma başlattığını bildirdi.

Yvelines Valiliğinden yapılan açıklamada, Paris'in 30 kilometre batısındaki Trappes kentinin merkezinde sabah saatlerinde bıçaklı saldırı düzenlediği belirtildi. Açıklamada, saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiği ve 1 kişinin ağır yaralandığı bildirilirken, saldırganın polisin düzenlediği operasyonla öldürüldüğü kaydedildi.

Europe 1'de yer alan haberde, 1982 doğumlu saldırganın Trappes'ta Camille Claudel caddesinde bir müstakil eve girdiği ve 20 dakika sonra elinde bıçakla çıktığı bilgisi paylaşıldı.

Kamu yayıncısı France Info'nun haberinde ise saldırganın "Fiş S" olarak bilinen ve takip edilen kişiler arasında yer aldığı iddia edildi. BFM TV'ye göre, saldırgan 'Allahu Ekber' diye bağırdı.

Fransız basınında yer alan haberlere göre, saldırıyı IŞİD üstlendi. (AA)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Öztrak: Ekonomi bu kadar dayanıksızsa, sorumlusu Erdoğan

SONRAKİ HABER

İstanbul'un taşı toprağı 'leylek' oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...