23 Ağustos 2018 13:34
Son Güncellenme Tarihi: 23 Ağustos 2018 14:50

Josef de Souza, Suudi Arabistan'ın Al Ahli takımına transfer oldu

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Josef de Souza, Suudi Arabistan'ın Al Ahli takımına transfer oldu.

Fotoğraf: İsa Terli/AA

Paylaş

Suudi Arabistan'ın Al Ahli Kulübü, Fenerbahçe'den Josef de Souza'yı transfer ettiğini duyurdu.

Al Ahli'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Brezilyalı orta saha oyuncusu ile 3 yıllık sözleşme imzalandığı bildirildi.

Kulüp, 29 yaşındaki orta saha oyuncusunu Fenerbahçe ve eski takımlarındaki gollerinden oluşan bir video ile tanıttı.

Josef de Souza'nın gitmesiyle birlikte, Fenerbahçe'de 18 sene sonra bir ilk yaşandı ve kadroda Brezilyalı oyuncu kalmadı.

FENERBAHÇE AÇIKLAMA YAPTI

Fenerbahçe Kulübü, Brezilyalı futbolcu Josef de Souza'nın Suudi Arabistan'ın Al Ahli takımına satılması ile ilgili bir açıklama yayımladı.

Oyuncunun transferi konusunda kulüplerin anlaşmaya vardığı belirtilirken, Brezilyalı futbolcunun Al Ahli ile resmi sözleşme imzaladığı kaydedildi. Sarı lacivertli kulüpten yapılan yazılı açıklamada, dün Josef de Souza'nın takımda kalacağı yönünde yapılan açıklamanın ardından oyuncunun Al Ahli'ye satılması ile ilgili bilgilendirme de yer aldı.

Açıklamanın tamamı şu şekilde: "Futbolcumuz Josef de Souza, Suudi Arabistan kulübü Al Ahli SC ile kulübümüzün yaptığı anlaşmanın ardından gereken görüşmeyi yapmış ve transfer için mutabakata varmıştır. Bilindiği üzere, Al Ahli kulübünün, Josef de Souza için kulübümüze ilettiği ilk teklif, kulübümüz tarafından kabul edilmemiş ve basında çıkan teklifin kabul edildiğine yönelik haberlere istinaden gerekli bilgilendirme kamuoyuna dün yapılmıştı. Sonrasında Al Ahli kulübünden gelen ikinci teklif üzerine transfer stratejilerimiz doğrultusunda, kulübümüzün yüksek menfaatleri düşünülerek  gereken görüşmeler başlatılmıştır. Bu bağlamda; futbolcunun sözleşmesinin 10 ay sonra sona erecek olması ve önümüzdeki 4'üncü ay itibarıyla istediği kulüple görüşme ve bonservissiz anlaşma şansının olduğu düşünülerek hareket edilmiştir. Josef De Souza da Fenerbahçe’ye olan bağlılığını göstermiş ve tüm bu bakış açısı doğrultusunda Fenerbahçe’mizin anlaştığı kulüp ile görüşmeleri tamamlayarak imzayı atmıştır.  Josef’e Fenerbahçemize olan tüm hizmetlerinden dolayı en içten şekilde teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde kendisine sonsuz başarılar dileriz."

TRANSFER İDDİASI YALANLANMIŞTI

De Souza'nın Al Ahli kulübüne transfer olabileceği yönünde basına yansıyan haberler dün sarı-lacivertli kulüp tarafından yalanlanarak "Futbolcumuz Josef de Souza'ya bir teklif yapıldığı ve kulübümüzün bu teklifi kabul ettiği yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. De Souza, takımımız için önemli bir yere sahip olup, futbolcumuza dair böyle bir planlama bulunmamaktadır." görüşleri paylaşılmıştı. (AA)

ÖNCEKİ HABER

İbrahim Kalın: Bolton'ın açıklamaları ekonomik savaşın itirafı

SONRAKİ HABER

Topkapı Sarayı’nın müze alanı 5 katına çıkıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...