22 Ağustos 2018 11:50

Kazada hayatını kaybeden Ford işçisi türkülerle uğurlandı

Ford işçisi Abidin Kalay ve annesi Zeliha Kalay yıllar sonra gittiği memleketi Dersim’den dönerken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.


Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Dersim’den Almanya’ya dönerken Kayseri yakınlarında meydana gelen kazada hayatını kaybeden Ford işçisi Abidin Kalay ve annesi Zeliha Kalay, Köln’de yapılan cenaze töreniyle toprağa verildi. Nordfriedhof’ta yapılan törende Kalay ailesinin sevdiği türküler söylendi.

54 yaşındaki Ford işçisi Abidin Kalay yıllar sonra özürlü çocukları ve anne babasıyla birlikte gittiği Hozat’tan dönerken gece yarısı Kayseri yakınlarında meydana gelen kazada hayatını kaybetmişti. Kazada arabada bulunan 80 yaşındaki annesi Zeliha Kalay da hayatını kaybetmişti. Yaralanan diğer aile fertleri ise acil şekilde Almanya’ya getirilerek tedavi altına alınmıştı.

Sabah saat 10.00’da mezarlıkta yapılan cenaze tören Abidin Kalay’ın Türkiye’ye girmeden önce kardeşleriyle birlikte söylediği türküyle başladı. Kazayla bilgili bilgi veren abisi Hıdır Kalay, Abidin Kalay’ın uzun yıllardır Dersim’e gitmediğini, en büyük hayalinin ailesiyle birlikte doğup büyüdüğü topraklara gidip görmek olduğunu anlattı.

Törene çok sayıda Ford işçisi, sendikacı, demokratik kurum ve kuruluşların temsilcileri, Yeşiller Partisi Eyalet Milletvekili Berivan Aymaz katılarak acılı aileyi yalnız bırakmadı. Abidin Kalay’ın çalıştığı Ford farikasında işyeri ve işçi temsilciliğinin çağrısıyla özürlü çocuklarının ihtiyaçlarının karşılanması için bir maddi yardım kampanyası başlatıldı. (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sol Parti: İsveç için Türkiye bir risk

SONRAKİ HABER

İran'ın güneyindeki Zabul'da hava kirliliği 37 kat arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...