22 Ağustos 2018 10:58

Ekonomi yazarı Güngör Uras son yolculuğuna uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede geçtiğimiz gün hayatını kaybeden ekonomi yazarı Güngör Uras son yolculuğuna uğurlandı.


Fotoğraf: DHA

Paylaş

Usta ekonomi yazarı Güngör Uras, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı. Bebek Hümayun-u Abad Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninde Uras’ın eşi Nuran Uras ve kızı Elif Uras taziyeleri kabul etti.

Törene Uras’ın yakınları, arkadaşları, gazeteciler, iş ve siyaset dünyasından isimler katıldı.

‘GÜNGÖR HOCAYI OKUDUĞUMUZDA HER ŞEYİ ANLARDIK’

Cenaze törenine katılanlardan sanatçı Erol Evgin, Uras’ın gerçek bir entellektüel olduğunu ifade ederek, “Gerçek bir aydın nasıl olmalı derseniz Güngör hoca gibi olmalıydı. Büyük bir bilgi birikimiyle, bilgelikle ama çok net bir açıklıkla, çok kolay anlatırdı her şeyi. Ekonomi bizim uzmanlığımız değil ama Güngör hocayı okuduğumuzda her şeyi anlardık” dedi.

Yazar Deniz Gökçe de, Uras’la üniversiteden bu yana tanıştıklarını ifade ederek, Uras’ın Türkiye’ye büyük hizmetlerde bulunduğunu söyledi.

Uras’ın cenazesi düzenlenen törenin ardından Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verildi.

TÜRKİYE İKTİSAT GAZETESİ’NDE KÖŞE YAZISI YAZMAYA BAŞLADI

Doçentlik derecesini Boğaziçi Üniversitesi'nde, profesörlük unvanını Marmara Üniversitesi'nde alan Uras, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde 2000 yılına kadar iktisat dersi verdi.

Uras, Devlet Planlama Teşkilatı’nda uzman olarak görevliyken 1968 yılında Türkçe ve İngilizce olarak yayımlanan Türkiye İktisat Gazetesi’nde köşe yazısı yazmaya başladı.

Çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı da yapan Uras, 1998 yılından bu yana Milliyet ve Dünya gazetelerinde ekonomi konularında köşe yazarlığı yapıyordu. (AA)

ÖNCEKİ HABER

BM Özel Raportöründen ABD'ye sert tepki

SONRAKİ HABER

Devrilen TIR alev aldı; sürücü hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...