22 Ağustos 2018 08:55

AKP’li Ünal: Yeni sistemin ne kadar iyi çalıştığını kurda gördük

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal: Ekonomimize dönük bir kur atağı yaşandı. Bu, yeni hükümet sisteminin ne kadar iyi çalıştığını gösterdi.


Fotoğraf: DHA

Paylaş

Maraş’ta düzenlenen protokol bayramlaşma törenine katılan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal başkanlık sistemi ve ekonomideki gidişata ilişkin ilginç açıklamalarda bulundu.

Bayramlaşma sonunda konuşan Mahir Ünal, başkanlık sisteminin Türkiye’ye önemli bir hız kazandırdığını söyledi ve şöyle devam etti:
“Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde ekonomimize dönük bir kur atağı yaşandı. Bu, hem yeni hükümet sisteminin ne kadar iyi çalıştığının bir göstergesiydi, hem de ekonominin tek bir çatı altında toplanmasının sonuçlarını görmemiz açısından son derece önemliydi. Hazine ve maliyeden sorunlu bakanımızın ve Sayın Cumhurbaşkanımızın kararlılığı ve yüksek koordinasyonla bu kur atağı bir millet mukavemetiyle bertaraf edildi. Yani yeni sistem, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hem esnek, hem yüksek koordinasyon içerisinde, hem büyük bir kararlılık ve cesaretle yoluna devam ediyor. Bu da Türkiye'nin hızla yol alması anlamına geliyor.”

YENİ DENGE 6 TL'NİN ÜZERİ; DEĞER KAYBI YÜZDE 21,7

23 Temmuz’da serbest piyasada 4,73 liradan işlem gören dolar; 13 Ağustos’ta zirveyi görmüş ve 6,87 liraya ulaşmıştı. Ekonomik müdahaleler üzerine kurda kısmi düşüş gözlense de; dolar bugün hala 6,04 liradan işlem görüyor. Bir başka ifadeyle AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın sözünü ettiği dönemde döviz kurundaki dalgalanmanın ardından kısmi denge sağlanmış olsa da TL’nin dolar karşısındaki değer kaybı bugün itibariyle yüzde 21,71’e denk düşüyor. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Trabzon'da yağış: Karayolu kapandı, binaları su bastı

SONRAKİ HABER

Hırvatistan’da tersane işçileri greve gitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...