22 Ağustos 2018 08:25
Son Güncellenme Tarihi: 22 Ağustos 2018 11:12

Trabzon'da yağış: Karayolu kapandı, binaları su bastı

Trabzon'da sağanak yağış nedeniyle Akçaabat-Düzköy karayolunda heyelan yaşandı. Bazı bölgelerdeki binaları da su bastı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Trabzon'da şiddetli yağış sebebiyle yaşanan heyelanda Akçaabat-Düzköy karayolu çift yönlü ulaşıma kapandı. Şehir merkezi ve ilçelerde etkili olan şiddetli yağış yüzünden Akçaabat-Düzköy karayolunun Alsancak mevkisinde heyelan meydana geldi.

Yamaçlardan yola akan toprak birikintisi ve kaya parçaları dolayısıyla yol çift yönlü ulaşıma kapandı. Kentteki yağış dolayısıyla bazı binaların giriş ve zemin katlarını da su bastı. Ekiplerce söz konusu binalara dolan suların tahliyesi için başlatılan çalışmalar sürüyor.

MAHALLEYİ SEL BASTI

Trabzon'da etkisini artıran sağanak, Akçaabat ilçesinde de sel ve heyelana neden oldu. İlçenin Derecik Mahallesi'ndeki bazı yollar sel ve heyelan sonucu ulaşıma kapandı, bazı araçlar yolda kaldı. 5 katlı bir apartmanın yanından akan sel suları caddeyi göle çevirdi. Bir otomobil sel sularından son anda kurtarılırken, park halindeki başka bir otomobil de bir süre sürüklendi. Sağanağa hazırlıksız yakalanan ve zor anlar yaşayan vatandaşlar, apartman altlarına sığındı.

YENİ YAĞIŞ UYARISI YAPILDI

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nden yapılan son değerlendirmeler ve radar verilerine göre; Doğu Karadeniz'de halen devam sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın, bugün akşam saatlerine kadar Trabzon'un doğu ilçeleri ile Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli (35-65 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve dolu riski ile yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi. (DHA/AA)

ÖNCEKİ HABER

En çok kazanan kadın sporcu Serena Williams

SONRAKİ HABER

AKP’li Ünal: Yeni sistemin ne kadar iyi çalıştığını kurda gördük

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa