22 Ağustos 2018 07:40

Abdelhak Nouri’nin durumu 'geçmişe göre daha iyi'

Ajax'ın geçtiğimiz yıl hazırlık maçında fenalaşan ve beyninde kalıcı hasar oluşan genç futbolcusu Abdelhak Nouri'de kısmi iyileşme olduğu açıklandı.

Ekran görüntüsü: Hollanda Devlet Televizyonu (NOS)

Paylaş

Hollanda ekibi Ajax’ın genç orta saha oyuncusu Abdelhak Nouri’den bir yıl sonra iyi haber geldi. Geçtiğimiz yıl hazırlık maçında fenalaşarak yere yığılan 21 yaşındaki futbolcunun durumunun "geçmişe kıyasla daha iyi olduğu" belirtildi.

Komaya girmesi sonrası beyninde ciddi ve kalıcı hasar tespit edilen genç yıldız adayının durumuna ilişkin Hollanda Devlet Televizyonu NOS’a konuşan ailesi, Abdelhak’tan umutlarını kesmediklerini ve genç futbolcunun iyileşmeye başladığını dile getirdi.

Abderrahim Nouri, kardeşinin 2018 yılıyla birlikte iyiye doğru gittiğini ve artık ailesiyle ağzını ya da kaşlarını hareket ettirerek iletişim kurabildiğini söyledi.

“Geçmişle kıyaslarsam durumu iyi. Çok daha iyi” diyen ağabey Abderrahim Nouri, yine de 1 yıldır hareketsiz olan kardeşinin fiziksel durumunun iç açıcı olmadığını belirtti.

Ajax’ın altyapısından yetişen Fas asıllı Hollandalı orta saha oyuncusu Abdelhak Nouri, gelecek vadeden teknik bir orta saha oyuncusuydu. Nouri, geçtiğimiz yıl temmuz ayında Werder Bremen’e karşı oynanan hazırlık maçı esnasında yere yığılmıştı.

Adına Amsterdam sokaklarında duvar resimleri yapılan ‘Appie’ lakaplı genç futbolcu için Ajax, Haziran 2018’de yaptığı açıklamada Nouri’nin maç sırasında yeterli tedaviyi göremediğini söylemiş ve sorumluluğun kendilerine ait olduğunu kabul etmişti. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İlkbahar sıcak geçti, bağ bozumu erken başladı

SONRAKİ HABER

En çok kazanan kadın sporcu Serena Williams

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...