22 Ağustos 2018 06:35
Son Güncellenme Tarihi: 22 Ağustos 2018 11:42

Siyasi partilerde bayramlaşma trafiği sürüyor

Kurban Bayramı dolayısıyla siyasi partilerin oluşturduğu heyetler, bayramlaşmak üzere genel merkezleri geziyor.


Fotoğraf: AA

Paylaş

Kurban Bayramı’nın ikinci gününde siyasi parti genel merkezlerinde bayramlaşma trafiği yaşanıyor.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu başkanlığındaki AKP heyeti, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, PM Üyesi Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ve Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse'den oluşan CHP heyetini parti genel merkezinde ağırladı.

AKP’nin bir diğer konuğu ise MHP Genel Başkan Yardımcıları Deniz Depboylu, Fatih Çetinkaya ve MYK Üyesi Muhammed Koçak'tan oluşan MHP heyeti oldu.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın ve Genel İdare Kurulu Üyesi Mustafa Kaya'dan oluşan Saadet Partisi heyeti; Hür Dava Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük (solda), Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Hasan Boztaş ve Altındağ İlçe Başkanı Yılmaz Akgül'den oluşan HÜDA-PAR heyeti; BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis, MKYK Üyesi Mahmut Burkankulu, MKYK Üyesi Erol Koçoğlu ve Alperen Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Karakaş'tan oluşan BBP heyeti ile İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen ve Gençlik Kolları Genel İdare Kurulu Üyesi Barış Çalışkan'dan oluşan İYİ Parti heyeti de bayram vesilesiyle AKP Genel Merkezi’ni ziyaret etti.

CHP'YE BAYRAM ZİYARETLERİ

Kurban Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arasında yapılan bayram ziyaretleri kapsamında AKP, DSP ve Vatan Partisi heyetleri ise CHP'yi ziyaret etti.

Siyasi partiler arası bayramlaşma programı kapsamında, Konya Milletvekili Orhan Erdem, Kadın Kolları MKYK üyesi Elif Rabia Gürbüz, Gençlik Kolları Genel Sekreteri Esme Özbağ'dan oluşan AKP heyeti, CHP'yi ziyaret etti.

CHP'de gelen heyeti ise Genel Sekreter Hamzaçebi başkanlığında, Parti Meclisi (PM) üyeleri Gamze Pamuk Ateşli ve Bülent Ecevit Tatlıdil ağırladı.

Bayramın birlik beraberlik duygularını güçlendirmesi dileğinde bulunan Hamzaçebi, “Ben her yıl kurban fiyatlarını, Trabzon Tonya'da Osman diye bir satıcı arkadaşımız var, ona sorarak öğrenirim. 'Gerçek nedir?' diye Osman'a sorarım. Osman, 'Eskiden bir inek 10 kişiye bakıyordu, şimdi 10 kişi bir ineğe bakıyor' diyor” ifadesini kullandı. Orhan Erdem ise “Osman biraz abartmış” değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'nin yeni bir sisteme geçtiğini ve artık TBMM'ye hükümetten gelen bir kanun teklifi olmayacağının altını çizen Hamzaçebi, “Parlamento artık milletvekillerinin tekliflerini yasalaştıracak. Parlamento çok daha güçlü olmalı. Bu gücü tabii ki siyasi parti grupları ama onun ötesinde milletvekilleri verecektir oraya. Başkanlık sistemlerinde parti disiplini zayıftır ve o nedenle yasama organı çok daha güçlü olur. Ama bizim gibi hala parlamenter sistem alışkanlıklarını taşıyan ülkelerde parti disiplini çok güçlüdür. Dolayısıyla bu, yasama organının yürütme karşısında bağımsız bir kimlik koyabilmesinin önündeki en büyük engeldir. Görev tabii iktidar muhalefet herkesin görevi. Hepimizin önünde böyle bir görev var” diye konuştu.

Orhan Erdem de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile zaten daha güçlü bir parlamento oluşturmayı amaçladıklarını belirterek, “Zaten çıkış yolumuz da oydu, güçlü bir yürütme ve güçlü bir denetim. İnşallah hep birlikte bunu oturtacağız, daha iyi olması için çalışacağız” dedi.

DSP Genel Başkanı Yardımcısı Dilara Tambova başkanlığındaki DSP heyeti de CHP'ye bayram ziyaretinde bulundu.

DSP heyetinin ziyaretinde ise başta Yunanistan'daki yangınlar olmak üzere yaşanan çevre felaketleri konuşuldu. Hamzaçebi, çevrenin tüm insanlığın ortak değeri olduğuna ve birlikte korunması gerektiğine dikkati çekti. Çevre konusunda başarılı bir politika uygulanmadığını ifade eden Hamzaçebi, “Türkiye bu konuda başarısız. Çevre kaygısı olmayan bir yönetim var” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Ercan Enç başkanlığındaki Vatan Partisi heyeti de CHP'yi ziyaret ederek bayramlaştı.

HDP'YE BAYRAM ZİYARETLERİ

Siyasi partiler arasındaki bayramlaşma programları kapsamında CHP, DSP ve Saadet Partisi heyetleri de HDP'yi ziyaret etti.

HDP'de misafir heyetleri, İstanbul Milletvekili Hüda Kaya başkanlığında, Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Aysel Güzel ve Parti Meclisi Üyesi Ali Özkan ağırladı.

Kaya, Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu başkanlığındaki CHP heyetini kabulde, Kurban Bayramı'nın ülke için hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. Kuşoğlu da bayramların insanlarla daha iyi ilişki kurmaya vesile olduğuna işaret etti.

Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Yumuşak başkanlığındaki DSP heyeti de HDP'yi ziyaret ederek bayramlaştı.

Kurban kesmenin, Allah'a yakınlaşmanın bir yolu olduğunu söyleyen Kaya, son zamanlarda Kurban Bayramı'nın ‘et bayramı’na dönüştürülmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

İbrahim Yumuşak ise bayramların siyasi partilerin bir araya gelmesine vesile olduğunu belirterek, partilerin ülke sorunlarını konuşmak üzere bayram dışında da bir araya gelmelerinin önemine değindi.

Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın başkanlığındaki Saadet Partisi heyeti de HDP'ye bayram ziyaretinde bulundu.

Genel Başkan Temel Karamollaoğlu'nun selamlarını ve bayram tebriklerini ileten Aydın, ülkenin son günlerde en çok birlik ve beraberliğe ihtiyacının olduğunu vurguladı.

İYİ PARTİ'YE BAYRAM ZİYARETLERİ

Siyasi partiler arasındaki bayramlaşma programları kapsamında, AKP, CHP, Saadet Partisi, DP ve BBP heyetleri de İYİ Parti'yi ziyaret etti.

İYİ Parti'de misafir heyetleri, Genel Sekreter Paçacı, Genel İdare Kurulu Üyesi Bircan Akyıldız, Genel İdare Kurulu Üyeleri Sinem Uludamar ile Ahmet Can Buğday ağırladı.

Paçacı, Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan başkanlığındaki AKP heyetine kongrelerinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kadınların siyasette daha fazla ve etkin olmasını istediklerini belirten Paçacı, "Türkiye'de bir siyasi partinin genel başkanının bayan olması çok önemli bir kazanımdır. Bunun yanında gençlik de çok önemli. Türkiye nüfusu genç ama siyasete yansıması aynı ölçüde değil. Bunlara tüm siyasi partilerin dikkat etmesi lazım. Kadrolarını gençlere ve özellikle bayanlara daha fazla açması lazım. Bu, siyasetteki kaliteyi artırır, kısır çekişmeyi ortadan kaldırır. Biz de İYİ Parti olarak bu iki gruba gereken dikkati vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

SAADET PARTİSİNE BAYRAM ZİYARETLERİ

AKP, MHP, CHP, DP, BBP, İYİ Parti, Vatan Partisi, HDP, DSP ve HÜDAPAR heyetleri, Saadet Partisine bayram ziyaretinde bulundu.

Saadet Partisi Genel Merkezi'ne gelen heyetleri, Tanıtmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ, Genel Sekreter Tacettin Çetinkaya ile Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman ağırladı. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Koyuna işkence: Kurbanlık koyunu arabanın bagajında taşıdı

SONRAKİ HABER

Faşizme karşı savaşanların onuruna kurulan takım: Partizan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...