07 Nisan 2011 07:13

Doğayı ve yaşamı yağmalayanlara karşı Ankara’ya

Türkiye’nin dört bir yanındaki çevre örgütleri ve savunucularının Ankara’da bir araya gelerek, “paranın iktidarı karşısında kardeşliğin gücü”nü haykıracakları “doğanın ve yaşamın yağmalanmasına karşı” eylem, 9 Nisan’da Ankara’da gerçekleşecek.Derelerin Kardeşliği Paltform

Doğayı ve yaşamı yağmalayanlara karşı Ankara’ya
Paylaş

Derelerin Kardeşliği Paltformu, Munzur Koruma Kurulu, Suyun Ticarileştirilmesine Hayır Platformu, Nükleer Karşıtı Platform, Hasankeyf'i Yaşatma Girişimi, Fındıklı HES’lere Karşı Mücadele Platformu ve EGEÇEP’in de aralarında bulunduğu 15 örgütün çağrıcılığını yaptığı eylem için 9 Nisan'da Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelecek olan çevreciler, doğaya ve yaşama sahip çıkacak.

Eylem Tertip Komitesi, dün Mülkiyeliler Birliği’nde bir basın toplantısı ile “Yaşamı savunanları Ankara’ya çağırıyoruz” dedi.

Derelerin Kardeşliği Platformu’ndan Mustafa Ertaş, derelerde sermayeye karşı nöbet tutulduğunu, hukuki mücadelelerin ve yapılmakta olan ve yapılacak olan HES’lere karşı mücadelenin de süreceğini ifade etti.

‘BU ADI KONULMAMIŞ BİR SALDIRIDIR’

Munzur Koruma Kurulu’ndan Murat Işık da, Türkiye halklarının adı konulmamış pervasız bir saldırı ile karşı karşıya olduğunu vurguladı. Işık,  bu saldırıya karşı ciddi bir toplumsal muhalefetin örülmesi açısından 9 Nisan mitinginin önemli olduğunu ifade etti. Işık, mücadelenin herkesin kendi coğrafyasından örülmesi gerektiğini belirterek, “Bu şekilde bir halkların kardeşliği oluşturulmalıdır” dedi.

‘HAVARİ GÖRÜNÜMÜNDEKİ HARAMİLER’

Nükleer Karşıtı Platform adına konuşan Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şube Başkanı Ramazan Pektaş, bugün havari görüntüsündeki haramilerin ülkeyi talan ettiğini belirterek, bu saldırılara karşı ülkeye sahip çıkılması gerektiğini kaydetti. Türkiye’de Sinop ve Akkuyu’dan sonra şimdi de İğneada’da bir nükleer santral projesi söylentisinin olduğunu kaydeden Pektaş, ülkede bu projelerin yangından mal kaçırır gibi tartışıldığını belirtti.

Şu ana kadar 50’ye yakın HES’in iptal olduğunu ifade eden Avukat Mehmet Oruç, sermayenin Anadolu’yu işgal etmiş durumda olduğunu kaydetti. Oruç, 9 Nisan’ı kitlesel muhalefet açısından tarihi bir başlangıç olarak gördüklerini de sözlerine ekledi.

”Doğanın ve yaşamın yağmalanmasına karşı” eylem 9 Nisan Cumartesi günü, saat 11:00’de Toros Sokak’ta başlayıp, 12:00’de Kolej Meydanı’nda devam edecek. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bilgin Adalı’ya mektup

SONRAKİ HABER

EMEP Van’da demokratik anayasa forumu düzenliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...