21 Ağustos 2018 11:26

Fındık işçileri bayramı çadırda karşıladı

Fındık hasatı için Ordu’ya gelen mevsimlik tarım işçileri Kurban Bayramı’nı çadırlarda karşıladı.


Fotoğraf: AA

Paylaş

Doğu ve Güneydoğu’dan fındık toplamak için Ordu’ya gelen mevsimlik tarım işçileri, hasat sezonunun Kurban Bayramı’na denk gelmesi nedeniyle bayramı yakınlarından kilometrelerce uzaktaki çadırlarda geçiriyor. Temmuz ayının son haftasında başlayan fındık hasadı için Urfa, Hatay, Adıyaman, Iğdır ve Mardin’den kente gelen binlerce fındık işçisi, konaklama alanındaki çadırlarda yaşamlarını sürdürüyor.

‘GEÇEN YIL DA ÇADIRDA KARŞILADIK’

Hasadın geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı’na denk gelmesi nedeniyle bayram sevincini konakladıkları çadırlarda buruk geçiren işçiler, bölgede 15 gün daha sürecek hasadın ardından memleketlerine dönmeyi planlıyor.  Altınordu ilçesine bağlı Saraycık Mahallesi’nde çadırlarda kalan mevsimlik tarım işçilerinden Mehmet Teke, bir süre önce Eskişehir ve Konya’da çalıştığını,  9 kişilik ailesiyle 10 gün önce Ordu’ya geldiğini söyledi. Gurbette yakınlarından uzak şekilde bayram kutlamanın zor olduğuna işaret eden Teke, “Geçen yıl da fındık hasadı bayrama denk gelmişti. Bu sene de öyle oldu. Bizim için zor olsa da artık alıştık” diye konuştu.

‘EKMEĞİMİZİN PEŞİNDEYİZ’

İşçilerden İsmet Akdoğan da her yıl farklı illere işçi olarak gittiklerini belirterek, “Bu yıl Ordu’ya geldik ancak fındık hasadının Kurban Bayramı’na rastlaması nedeniyle bu bayramı yakınlarımızdan uzak geçiriyoruz. Gurbette bayram geçirmek çok zor ama yapacak bir şey yok. Ekmeğimizin peşindeyiz” dedi.

Cemile Atuk da Kurban Bayramı’nı buruk geçirdiğini kaydederek, “12 kişilik aileyiz. Bayramı burada yufka ve ekmek pişirerek geçireceğiz. Bayram sonrasında fındık toplamayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. Hatice Kart ise annesi, ağabeyleri ve kızının memlekette kaldığını belirterek, “Sevdiklerimizden ayrı bir bayram geçireceğiz. İlk defa bir bayram bizim için zor geçecek” dedi. (Ordu/AA)

ÖNCEKİ HABER

Çayda toplu balık ölümleri

SONRAKİ HABER

HEP Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın, mezarı başında anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...