21 Ağustos 2018 05:46
Son Güncellenme Tarihi: 21 Ağustos 2018 07:53

Acemi kasaplar kendilerini yaralayarak hastanelik oldu

Kurban kesmek isterken ya da derisini yüzerken kendini yaralayan bazı vatandaşlar hastanelik oldu.

Fotoğraf: Özgün Tiran/AA

Paylaş

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da, bıçakla yaralanan 7 'acemi kasap' hastanelere başvurdu. Hafif yaralı vatandaşlar, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Kırklareli'de de kurban kesmeye çalışırken yaralanan 2 kişi hastanelere başvurdu.

Kayseri'de kurban kesimi sırasında yaralanan acemi kasaplar, hastanede tedaviye alındı. Kendi imkanlarıyla Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine gelen kasaplar, tedavi oldu. Yaralıların çoğunluğu ilk tedavilerinin ardından taburcu edildi.

TOKAT'TA ACEMİ KASAPLAR KENDİLERİNİ YARALADI

Tokat'ta bayramın ilk gününde kurban kesen vatandaşlardan bazıları, kazara kendilerini yaraladı. Yaralanan 32 kişiye hastanelerde müdahale edildi. Tokat Belediyesi tarafından kent merkezinin 40 noktasında belirlenen kurban kesim yerlerine vatandaşların ilgi göstermediği görüldü.

MALATYA'DA ACEMİ KASAPLAR HASTANELERİ DOLDURDU

Malatya'da da kurban kesimi sırasında kendisini yaralayan vatandaşlar, hastanelere akın etti.

Kurban Bayramı'nın ilk gününde vatandaşlar, kurbanlarını kesti. Kesim sırasında birçok kişi kazara kendisini yaraladı. Acemi kasaplara, yakınları tarafından otomobiller ve çağırılan ambulanslarla getirildikleri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde müdahale edildi.

Kesim yaptığı sırada kurbanlığın kaçmaya çalışmak istemesiyle bıçağı eline saplayan ve ardından tedavi için hastaneye gelen Ali Şimşek, "İstemeden oldu. Hayvan kaçınca bıçak elimize saplandı, ama ciddi bir durum yok" dedi.

ADIYAMAN'DA BENZER MANZARA

Bayramın ilk günü sabah erken saatlerde Adıyaman merkez ve ilçelerde kurban kesimi sırasında kazara bıçaklarla kendisini yaralayan aralarında kadınların da olduğu çok sayıda kişi, yakınları tarafından hastanelere götürüldü. El, kol ve bacaklarında kesik oluşan yaralılar, ayakta müdahaleleri yapılarak evlerine gönderildi.

ACEMİ KASAPLAR SAMSUN'DA DA İŞ BAŞINDAYDI

Samsun'da Kurban Bayramı'nın ilk günü bayram namazının ardından kurbanlar kesilmeye başlandı. Kurbanların kesilmesiyle birlikte acemi kasaplar geçmiş bayramlarda olduğu gibi bu bayramda da hastanelere akın etti. Belediyelerin gösterdiği kesim yerlerine giden vatandaşlar, kurbanlarını kesti. Kurban kesimi sürerken bazı vatandaşlar kazayla kendilerini elleri ve bacaklarının çeşitli yerlerinden yaraladı. Yakınları tarafından hastanelere kaldırılan acemi kasapların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

BABASINA YARDIM EDERKEN AYAĞINA SATIR DÜŞEN ÇOCUK YARALANDI

Adana'da Kurban Bayramı'nın ilk günü kurbanlıklarını keserken kendilerini yaralayan vatandaşlar, hastanelere akın etti. 11 yaşındaki Mehmet Olgun da babasına yardım ederken, elindeki satırı ayağına düşürmesi sonucu yaralandı.

Kurban Bayramı'nın ilk günü bayram namazının ardından vatandaşlar kurbanlarını kesmeye başladı. Her Kurban Bayramı'nda olduğu gibi acemi kasaplar yine kendilerini yaraladı. Kurbanlarını kasap yerine kendileri kesmeye çalışırken yaralanan vatandaşlar, hastanelere akın etti. Bazı vatandaşların ellerindeki yaraları gizlemeye çalıştığı görüldü.

Kurban kesen babasına yardım etmek isteyen Mehmet Olgun'un ise elindeki satır ayağına düştü. Yakınları tarafından hastaneye getirilen Olgun, ayağına dikiş atıldıktan sonra taburcu edildi. İl merkezinde kendini yaralayan 120'ye yakın kişinin hastanelere başvurduğu bildirildi. (AA/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Bahçeli: Bazı çevreler erken seçimi gündeme getiriyor, bu doğru değil

SONRAKİ HABER

Süper Lig'de 2. haftanın panoraması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...