19 Ağustos 2018 13:24

AKP MYK'de devir teslim yapıldı

AKP MYK’sinde yapılan değişikliklerin ardından bugün devir teslim gerçekleştirildi.


Fotoğraf: AA

Paylaş

AKP'de Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Erkan Kandemir, görevi Mustafa Ataş'tan; Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Ali İhsan Yavuz, görevi Ahmet Sorgun'dan devraldı.

AKP 6. Olağan Kongresi sonrası belirlenen yeni Merkez Yürütme Kurulu üyelerinin devir teslim töreni, AKP Genel Merkezi'nde gerçekleşti.

AKP Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Kandemir, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, böyle bir göreve getirilmenin kendisi için onur olduğunu söyledi. Kandemir, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bir dünya lideri olduğunu ileri sürdü ve teşkilatçılığı ondan öğrendiklerini söyledi.

Yerel seçimlere dikkati çeken Kandemir, böyle bir dönemde daha çok çalışılması gerektiğini vurguladı. Kandemir, bugüne kadar görev yapan teşkilat başkanlarına şükranlarını sundu.

Görevi Kandemir'e devreden Mustafa Ataş da siyasi hayatına 1977'de Milli Selamet Partisi Gençlik Kolları'nda başladığını, 41 yılı aşkın süredir aktif olarak siyasette yer aldığını belirtti.

Ataş, 12 Eylül 2015'te teşkilat başkanlığı görevini üstlendiğini, AKP Genel Merkezi'nde 16 yıldır görev yaptığını söyledi. Bunun bir vedalaşma olarak görülmemesini isteyen Ataş, 41 yılını bu davaya adadığını söyledi.

AKP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Ali İhsan Yavuz, görevi Ahmet Sorgun'dan devraldı. Kendisine Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinin tevdi edildiğini dile getiren Yavuz, şu ifadeleri kullandı:

“Daha önce 7 yıl Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı yaptım. Son bir yıldır da Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle, Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığını sürdürmekteydim. Ahmet Sorgun başkanımızla çok başarılı işlere imza attık. Sayın Başkanımız bayrağı bize çok yüksek bir noktada teslim etti. Yerel seçimlerden en iyi sonucu almak için tüm unsurlarımızla adeta seferber olacağız.” (Ankara/AA)

ÖNCEKİ HABER

Hatay'da orman yangını

SONRAKİ HABER

16. Gençlik Yaz Kampı sona erdi: Kamptan bize kalan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...