19 Ağustos 2018 11:01

Real ve Uyum işçilerine özel güvenlik saldırdı

Real ve Uyum direnişçileri Koçtaş AVM, Güneşli Metro ve Starcitiy AVM’de eylem yaptı. Starcitiy AVM'deki eylemde özel güvenlik işçilere saldırdı.

Fotoğraf: Basın bülteni

Paylaş

Real ve Uyum (Makro) direnişçileri Koçtaş AVM, Güneşli Metro ve Starcitiy AVM’de kasa kilitleme eylemi ve basın açıklaması yaptı. Starcitiy AVM Migros eyleminde ise özel güvenlik işçilere saldırdı.

İşçilerin eş ve çocuklarıyla katıldığı, Nakliyat-İş’in de destek verdiği eylem, ilk olarak Yenibosna’da bulunan Koçtaş AVM’deki Migros’ta yapıldı. Alışveriş yaparak kasalara gelen işçiler kasalara geldiklerinde tüm kasiyerler işverenin talimatı ile kasaları kapattı. Uzun bir süre mağazanın içerisinde konuşmalar yaparak eylemlerine devam eden işçiler daha sonra sloganlar ve alkışlarla bu durumu protesto ederek basın açıklaması yapmak üzere dışarı çıktılar. Migros’un atılan işçilerin haklarını ödemediğini öğrenen müşteriler de bunu protesto ederek mağazayı terk etti.

İşçiler Güneşli Metro Mağazasında benzer eylem yapmak istedi ancak içeri alınmadı.

Daha sonra Starcitiy AVM’de bulunan Migros mağazasında eylem yapmak için giden işçiler, alışveriş yaptıktan sonra kasalara gelmeden ürünleri arabalarda bırakarak alkış ve sloganlarla dışarı çıktılar.

Basın açıklaması için pankart ve dövizlerini hazırlarken AVM’den çıkan özel güvenlikler ellerinde copla hiçbir uyarı yapmadan işçilere saldırdı. Yaşanan arbedede bir işçi başından yaralandı.

Atılan sloganların ardından işçiler hep birlikte karakola giderek özel güvenlik elmalarından şikayetçi oldular. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Her şey pahalı halkın cebinde para yok

SONRAKİ HABER

LPG ithalatı yüzde 10.8 arttı, üretimi 7.3 azaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...