19 Ağustos 2018 11:15

Her şey pahalı halkın cebinde para yok

Diyarbakırlı işportacılar: Zengin zaten bizden almıyor, yoksullar ise parasını harcamaya korkuyor.


Fotoğraf: MA

Paylaş

Diyarbakır’ın en işlek yerlerinden biri olan Ofis semtindeki ana caddelerde bulunan kaldırımlarda tezgah kuran işportacılar, diğer bayramlara göre neredeyse hiç satış yapamıyor. Sabahın erken saatlerinde satacakları ürünleri tezgâhlara ve yere sererek gece geç saatlere kadar ellerindeki ürünleri satmaya çalışan işportacılar iş yapamamaktan yakınıyor.

Fiyatların iki katına çıktığını söyleyen işportacı Şahin Kaya, daha önceden bir liraya aldıkları çorabı şimdi iki liraya aldıklarını belirterek, aldıkları çorabı da 3 liraya satmalarına rağmen alıcıların tezgahlarından alışveriş yapmadan gittiklerini söyledi. Tüm ürünlerin fiyatlarının yükseldiğini kaydeden Kaya, “Her şey pahalı olmuş yurttaşların cebinde para kalmamış” dedi.

DÜKKANDA SATAMAYINCA SOKAĞI DENEDİ

Ekonomik kriz nedeniyle dükkanda satamadığı ayakkabıları işportacılık yaparak satmaya çalışan Şehmus Üşen, ayakkabı fiyatlarında yaşanan artıştan kaynaklı kimsenin ayakkabı alamaz duruma geldiğine dikkat çekti. Krizi gittikçe daha da derin hissettiklerini ifade eden Üşen, AKP’nin izlemiş olduğu ekonomi politikalarına tepki gösterdi.

Tezgahlardaki ürünleri borçla satın aldığını belirten Aziz Kaplan, “Umudumu bayrama bağlamıştım. Borçla aldığım ürünleri şimdi nasıl satacağımı kara kara düşünüyorum. Kimse bir şey alamıyor. Zengin zaten buralarda alışveriş yapmıyor. Yoksullar ise ellerindeki az olan parayı da harcamaktan korkuyor” diye konuştu. Krizin bayramı da vurduğunu ifade eden Kaplan, “Eskiden bayram öncesi bu cadde karıncalar gibi gidip gelen insanlarla doluydu; ama şimdi o günlerden eser yok” dedi. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

Yasaklar ve döviz artışı nedeniyle iş yapamaz hale geldi

SONRAKİ HABER

Real ve Uyum işçilerine özel güvenlik saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...