19 Ağustos 2018 07:39

Ortadoğu uzmanı tarihçi, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne atandı

30 yıldır Osmanlı Arşivleri Daire Başkanlığı'nda çalışan personel SGK'ye, Ortadoğu uzmanı bir tarihçi Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne atandı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğünde çalışan 524 kişiden 300’ü, Devlet Personel Başkanlığı tarafından farklı kurumlara atandı. Otuz yıldır Osmanlı Arşivleri Daire Başkanlığı'nda çalışan Sinan Çuluk Sosyal Güvenlik Kurumu’na, Ortadoğu uzmanı bir tarihçi Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne; Birinci Meclis konusunda uzman bir diğer çalışan da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderildi. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen konuyu Meclise taşıdı.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesinde “Ortadoğu uzmanı bir tarihçinin SGK’ye, Ortadoğu uzmanı bir bilim insanının Tapu Kadastro Genel Müdürlüğüne, Birinci Meclis konusunda uzman bir kişinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığına atanmasının gerekçesi nedir?​” diye sordu.

Önergesinde bu değişikliklerin bilime ve liyakate uygun olmadığını ifade eden Antmen “Bu kadro değişiklikleri ve kaydırmaları; Türkiye’de yapılan ve yapılacak olan tarih başta olmak üzere bilimsel çalışmalara ciddi zarar verecektir” dedi.

Antmen’in önergesinde yer alan sorular şu şekilde;

■ Bahsi geçen iddialar çerçevesinde; Ortadoğu uzmanı bir tarihçinin SGK’ya, Ortadoğu Uzmanı bir bilim insanının Tapu Kadastro Genel Müdürlüğüne, Birinci Meclis konusunda uzman bir kişinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığına atanmasının gerekçesi nedir?

■ Görevden alınan tecrübeli arşiv, tarihçi ve bilim insanlarının yerlerine kimler, ne şekillerde atanmıştır? Bu kişilerin özellikleri nedir?

■ 24 Haziran 2018 tarihinden bu yana kamuda kaç personelin görev yeri değiştirilmiştir? Bunlar nelerdir?

■ Şu anda üzerinde çalışılmakta olan Osmanlı Arşivlerindeki belge sayısı kaçtır? Kaç belge daha çevrilmeyi ve aydınlatılmayı beklemektedir?

■ Osmanlı Arşivleri Daire Başkanlığı bundan sonra çalıştırılacak mıdır? Çalıştırılacaksa ne şekilde, hangi örgütsel yapıyla,  hangi ad ile ve kimler tarafından araştırmalara devam edecektir? (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TAYAD'lı Aileler: Cezaevinde işkence var

SONRAKİ HABER

Kardeş Türküler 25. yılını Bodrum’da kutladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa