19 Ağustos 2018 07:21

TAYAD'lı Aileler: Cezaevinde işkence var

TAYAD'lı Aileler, aralarında ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı'nın da bulunduğu mahpusların eylemine işkenceyle yanıt verildiğini aktardı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

TAYAD'lı Aileler, mahpuslara yönelik baskı ve hak ihlallerine karşı kamuoyu oluşturmak adına basın açıklaması gerçekleştirdi.

Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelen TAYAD'lılar, "Suçlu değil devrimciyiz, tek tip elbise giymeyeceğiz" pankartı açarak "Devrimci tutsaklar onurumuzdur" sloganı attı.

TAYAD'lı Aileler adına basın açıklamasını Mehmet Güvel okudu. Güvel, hapishanelerdeki hak ihlalleriyle ilgili şunları aktardı:

"Silivri Hapishanesi'ndeki özgür tutsaklar ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, İsmail Akkol ve Gülten Matur'un tecritte tutulmasına karşı haziran ayından itibaren havalandırmalarda başlattıkları oturma eylemlerine hapishane idaresi tarafından işkenceyle cevap veriliyor. Alişan Gül, Onur Gül, Ali Yılmaz, Alican Toptaş, Olcay Abalay, Rıza Özçolak, Murat Doğan, Yılmaz Viraner isimli tutsaklarının darptan dolayı vücutları yara bere içinde. Bu saldırılar sırasında Olcay Abalay'ın dudağı patlamış, Rıza Özçolak'ın ise çenesi yarılmış ve 6 dikiş atılmıştır. Tekirdağ 2 No'lu Hapishanesinde Özgür Tutsaklar Hasan Karapınar, Murat Tan, Sinan Çam'a saldırı gerçekleştirilmiş. Saldırının sorumlusu Hapishane Müdürü Ahmet Yıldız'dır."

Bazı hapishanelerdeki mahpusların çeşitli hapishanelere sürgün edildiğini belirten Güvel, "Bizler TAYAD'lı aileler olarak evlatlarımızı yalnız bırakmayacağız. İçeride evlatlarımızın direnişi, dışarıda bizim direnişimizle faşizmin korkularını daha büyüteceğiz" dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Ege Denizi'nde 4.9 büyüklüğünde deprem

SONRAKİ HABER

Ortadoğu uzmanı tarihçi, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne atandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...