19 Ağustos 2018 06:15

Fırat Ekspresi'nde bayram öncesi yoğunluk yaşandı

Ulaşım ücretlerine gelen zamlar, yurttaşları trene yöneltti. Fırat Ekspresi'ne çok sayıda yolcunun akın etmesi nedeniyle ayakta kalanlar oldu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Doların yükselmesi ulaşım ücretlerinde fahiş oranda artışa neden olunca vatandaşlar bayram yolcuğu için ucuz olan treni tercih etti. Bayram yoğunluğu da geçen seneye göre artış gösterince Elazığ-Adana arasında sefer yapan Fırat Ekspresi'nde bazı yolcular ayakta kaldı. Biletli yolcularla demir yolu görevlileri arasında tartışmalar yaşandı.

Geçen yıl 20 lira olan Adana-Malatya tren bileti bu yıl 1 lira zamlandı. Ancak otobüs biletlerinde geçen yıldan bu yana yüzde 50 ila 60 oranında artış yaşandı. Otobüs firmaları, Adana’dan Malatya'ya 65-70 liradan bilet kesiyor. Durum böyle olunca yurttaşlar bayram yolculukları için treni tercih etti. Ancak yoğun talep, Elazığ-Adana arasında sefer yapan Fırat Ekspresi'nde birçok yolcunun ayakta kalmasına yol açtı.

Adana'da 08.35'de hareket edecek tren için birçok aile sabah 06.00 ve 07.00'den itibaren gelip vagonlarda yer kapmaya çalıştı.

İnternetten satılan 5. vagon dışındaki vagonların numarasız olması da tartışmalara neden oldu. Bazı yurttaşlar ek vagon konulmamasına tepki gösterdi. Demiryolu çalışanları ise bayram öncesi ek vagon konduğu belirtti ve tepkinin kendilerine yönelmesinin doğru olmadığını, yaşananların sorumlusu olmadıklarını belirtiler. Yolcular, koltuk sayısından fazla satış yapılmasına tepki gösterirken demiryolu görevlileri bileti trende kestiren çok sayıda yolcu olduğunu söyledi.

Kondüktörlere gösterilen tepkiler nedeniyle kısa süreli arbede de yaşandı. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İsveç Akademisi yeni bir krizin eşiğinde

SONRAKİ HABER

Finlandiya’da ırkçı ve ırkçılık karşıtı gösteriler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...