18 Ağustos 2018 13:41

Finlandiya Hava Yolları, alkollü pilotun işine son verecek

Finnair, bir pilotun uçuştan önce alkollü olduğu anlaşıldığı için işine son verileceğini açıkladı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Finnair (Finlandiya Hava Yolları), şirkette çalışan bir pilotun uçuştan önce alkollü olduğu anlaşıldığı için işine son verileceğini açıkladı.

Söz konusu olay çarşamba akşamı Finlandiya'nın başkenti Helsinki'nin Vanda Hava Limanı'nda yaşanmış, ihbar üzerine uçuş personeline yapılan alkol testinde uçağı kullanacak pilotun alkollü olduğu anlaşılmıştı. Üfleme ile yapılan testte pilotta 1,5 promil tespit edilmişti. 

Polis, alkollu pilotun hangi şirkette görev yaptığıyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınırken Finnair, söz konusu pilotun şirketlerinde çalıştığını ve uçakta görevli personelin uyarısı üzerine uçuş yapmasının engellendiğini açıkladı. 

Roma'ya gidecek uçak pilotun alkollü olduğunun anlaşılmasından sonra 2 saat geç havalanmıştı. 

Finnair'in Basın Şefi Paivyt Tallqvist, pilotların alkollü uçak kullanmalarının çok ender görüldüğünü belirterek “Benzeri bir olay 2005 yılında yaşanmıştı. Günde ortalama 300 yılda 100 binden fazla uçuşumuz var” dedi.

Son yaşanan olayın personelin uçuş güvenliğine önem verdiğini gösterdiğini söyleyen Tallqvist, “Uçaklarda görev yapan personel için sıfır tolerans geçerli. Eğer bir kişi işyerine sarhoş gelirse hizmet akdi feshedilir” dedi.

Yönetmenlik uçakta görev yapan personelin işe başlamasından önceki 12 saat içinde alkol kullanmasını yasaklıyor. Yasalara göre de alkollü uçuş yapanlar para ve 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabiliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Şişli'de 2 zabıta rüşvetten gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Bedelli için 357 bin 350 kişi müracaatta bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...