18 Ağustos 2018 12:44

Şişli'de 2 zabıta rüşvetten gözaltına alındı

Şişli'de bir inşaat firması yetkilisinden rüşvet istediği öne sürülen 2 zabıta memuru suçüstü yakalandı. 

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

İstanbul Şişli'de bir inşaat firması yetkilisinden rüşvet istedikleri öne sürülen 2 zabıta memuru, suçüstü yakalandı. İki şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Alınan bilgiye göre, 15 Ağustos'ta Dolapdere Caddesi üzerindeki bir inşaat şirketinin yetkilisi Y.G. Şişli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde görevli 2 zabıta memurunun kendisinden bir süredir rüşvet aldıkları gerekçesiyle polise şikayette bulundu.

Emniyetteki şikayetinde zabıta memurlarına eksiklerinin olmadığını söylediğini, zabıta memurlarının ise kendisine, "Biz bir şey buluruz. Sen rahat ol" dediklerini, bu çerçevede zabıtalara 45 gündür yaklaşık 22 bin lira verdiğini ileri süren Y.G, zabıta memurlarının son olarak 2 bin lira daha isteyince durumu polise bildirdiğini ifade etti.

Şikayet üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği Memur Suçları ekipleri, olayla ilgili çalışma başlattı. İnşaat firması yetkilisi Y.G ile görüşen ekipler, zabıta memurlarına istediği parayı vereceğini söyleyip, belirledikleri yerde buluşmasını istedi.

Beşiktaş'ta 17 Ağustos'ta bir kafede buluşan inşaat firması yetkilisi Y.G ile zabıta memurlarını takibe alan polis, parayı alan zabıta komiseri T.K. (56) ve zabıta memuru B.Y'yi (26) suçüstü yakaladı.

Şüphelilerin üst aramasında önceden seri numaraları alınan 2 bin lira ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan Adliyesi'ne adliyeye sevk edildi.

Şüpheliler tutuklandı. (AA)

ÖNCEKİ HABER

İsveç’te seçim öncesi oy için yabancı düşmanlığı artıyor

SONRAKİ HABER

Finlandiya Hava Yolları, alkollü pilotun işine son verecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...