18 Ağustos 2018 10:38

IPS gazetecilik atölyelerinde güz programı açıklandı

Atölyebia Güz Programı belli oldu. Güz programı 17 Eylül’de 'Çevre ve Kent Haberciliği Atölyesi' ile başlıyor.

Görsel, 'Bianet'e aittir

Paylaş

IPS İletişim Vakfı/bianet’in habercilik atölyeleri AtölyeBİA, yaygın medyanın farklı birimlerinden gazetecileri, işsiz bırakılmış gazetecileri, iletişim fakülteleri gazetecilik, radyo ve televizyon bölümlerinin öğrencilerini ve hak örgütlerine açık. Son başvuru tarihi 10 Eylül 2018. Ücret: Öğrenciler için 200TL, çalışanlar için 400 TL.

GÜZ DÖNEMİ ATÖLYELERİ

Çevre ve Kent Haberciliği Atölyesi (17-26 Eylül), Gazeteciliğe giriş, çevre haberciliği, engelli hakları ve kent haberciliği, yerel yönetimler, ekolojik okur&yazarlık, haber-araştırma, yeni medya, haber fotoğrafçılığı ve dijital güvenlik konularını kapsıyor.

Yargı Haberciliği Atölyesi (1-8 Ekim), Terminoloji ve hukuki süreçler, haklar, hak ihlalleri, duruşma izleme, avukat görüşmesi, iddianame ve dava tutanakları üzerinden haber yazmak gibi yargı haberciliğine dair konuları kapsıyor.

Çocuk ve Medya Atölyesi (15-23 Ekim), Bu atölye çocuk odaklı habercilik, yasal düzenlemeler, uluslararası sözleşmeler, çocuk dostu medya&sivil toplum, çocukların medyada temsili, çocuklar için habercilik, doğrulanmış ve doğru haber, haber fotoğrafçılığı, dijital güvenlik konularını kapsıyor.

Gazeteciler için Haber Atölyesi (5-14 Kasım), Bu atölye gazeteciliğe giriş, röportaj ve söyleşi yapmak, multimedya&video habercilik, görsel hikaye anlatıcılığı, yeni medya, Türkçe kullanımı, sağlık haberciliği, dijital güvenlik konularını kapsıyor. (bianet)

ÖNCEKİ HABER

Basında kur krizi: Cumhuriyet’e de zam geldi

SONRAKİ HABER

Adım adım bedelli rehberi: İlk 3 döneme ait celp planlaması yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...