18 Ağustos 2018 10:25

Şile'ye dolgunun yasal gerekçesi yok!

Şile'deki Sahilköy Mahallesi'ne 'balıkçı barınağı' gerekçesiyle doldurulacak deniz alanı tadilatının yeniden düzenlenmesi planlanıyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İstanbul Şile'deki Sahilköy Mahallesi'nde yapılacak olan deniz dolgusu plan tadilatı askıya çıkarıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından "balıkçı barınağı" yapılacağı gerekçesiyle doldurulacak deniz alanının çevresindeki orman yollarının da yeniden düzenlenmesi planlanıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca askıya çıkarılan planda, "İstanbul'un küresel düzeyde güçlenmesini sağlamak, Marmara Bölgesi'ndeki yerel potansiyelleri bütüncül bir yaklaşımla harekete geçirerek bölgede sürdürülebilir gelişmenin gerçekleşmesine öncülük etmek, İstanbul'un mekansal gelişimi, çevresel, ekonomik ve toplumsal sürdürülebilirlik doğrultusunda kentsel işlevsel bütünleşmeyi sağlamak, yaşam kalitesini yükseltmek, sosyal sermayeyi güçlendirmek, sürdürülebilir kent yönetim sisteminin geliştirilmesi için gerekli olan yeniden yapılanmayı sağlamak" şeklinde hedefler belirlendi.

Dolgu yapılacak alanın kara tarafının tamamen orman ve sık ağaçlarla kaplı olduğunu belirten İnşaat Mühendisi İbrahim Doğan, "Yapılan bu talan ve yağma planlarının hiçbir yasal gerekçesi yoktur. Bu planların derhal durdurulması gerekmektedir. Geç kalınırsa telafısi mümkün olmayan zararlara yol açacaktır" dedi. (İstanbul/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Cumartesi Anneleri: Gözaltında kaybedilen sevdiklerimiz nerede?

SONRAKİ HABER

Basında kur krizi: Cumhuriyet’e de zam geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...