18 Ağustos 2018 09:39

ABD Savunma Bakanı Mattis’ten Menbic açıklaması

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Türkiye ve Amerikan askerlerinin Menbic'te ortak devriyesi için eğitimlerin başlayacağını söyledi.

Fotoğraf: James N. Mattis/AA (CC BY 2.0)

Paylaş

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Türkiye  ve Amerikan askerlerinin Menbic’te ortak devriyeler gerçekleştirmeleri için gereken eğitimlerin 3 güç içinde başlayabileceğini açıkladı.

Latin Amerika ziyareti sürerken uçakta kendisine eşlik eden Amerikalı basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Mattis, Menbic konusuna da değindi.

Menbic civarında koordineli ancak bağımsız devriyelerine devam eden Türk ve Amerikan güçlerinin ne zaman ortak devriye faaliyetine başlayacağına ilişkin bir soru üzerine Mattis, “72 saat içinde diyebilirim. Çok yakında, belki daha da önce” şeklinde yanıt verdi. Mattis ayrıca, söz konusu eğitimler için ilgili personelin ve ekipmanların şu anda Türkiye’de olduğunu ifade etti, ancak detaylara girmeyeceğini belirtti. ABD Savunma Bakanı, ortak devriyelerin ne zaman başlayacağı sorusuna ise yanıt vermedi. Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı Ortadoğudan Sorumlu Müsteşar Vekili David Satterfield da Dışişleri Bakanlığında katıldığı bir toplantıda, Menbic konusunda açıklamalar yaptı. Satterfield, Türkiye ile ABD arasındaki son gerilimin Menbic’teki mutabakata olumsuz yansıyıp yansımadığı hakkındaki bir soruya, “Hiçbir etkisi yok. İlgili tarafların dahil olduğu Münbiç Yol Haritası süreci, sorunsuz ve oldukça cesaret verici şekilde sürüyor” yanıtını verdi. (WashingtonAA)

ÖNCEKİ HABER

16. Gençlik ve Yaz Kampı: Bağımsızlık ve özgürlük için buluştuk

SONRAKİ HABER

Emek sömürüsünün farklı yüzleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...