17 Ağustos 2018 19:23
Son Güncellenme Tarihi: 17 Ağustos 2018 20:24

Standard & Poor's ve Moody's Türkiye'nin kredi notunu düşürdü

Moody's, Türkiye'nin kredi notunu 'Ba2'den 'Ba3'e; Standard & Poor's ise yabancı para cinsinden kredi notunu BB-'den B+'ya düşürdü.

Paylaş

Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunu BB-'den B+'ya düşürdü. Moody's ise ülkenin kredi notunu 'Ba2'den 'Ba3'e düşürdü ve not görünümünü de 'durağan'dan 'negatif'e çevirdi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunu BB-'den B+'ya düşürdü. Görünüm de "durağan" olarak nitelendi.

S&P, gelecek yıl Türkiye için resesyon (ekonominin en az 6 ay küçülme durumu) öngörüyor. Ayrıca önümüzdeki 4 ay için S&P'nin enflasyon tahmini yüzde 22 seviyesinde.

S&P son olarak Mayıs ayında Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunu "BB"den "BB-"ye, yerli para cinsinden notunu "BB+"dan "BB"ye düşürmüştü.

MOODY'S, GÖRÜNÜMÜ 'NEGATİFE' ÇEVİRDİ

Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu 'Ba2'den 'Ba3'e düşürdü ve not görünümünü 'durağan'dan 'negatif'e çevirdi.

Kuruluştan yapılan açıklamada, Türkiye 'nin uzun dönem kredi notunun "Ba2"den "Ba3"e düşürüldüğü, görünümünün de "negatife" çevrildiği belirtildi.

Açıklamada, Türk yetkililerin yakın dönemde uyumlu ve etkili ekonomik bir plan sunması durumunda kredi notunun denge kazanacağı kaydedildi.

Ayrıca, enflasyonda düşüş ve cari açıkta azalma olması durumlarında kredi notunun olumlu etkileneceği ifade edilirken, önemli dış finansman desteğinin, kredi notu için destek verici bir etken olacağının altı çizildi. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Çankırı’da 8,5 milyon yıllık gergedan kafatası bulundu

SONRAKİ HABER

OHAL’de hayat KHK’liler konuşuyor: Dayanışmak bir eylem biçimidir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...