18 Ağustos 2018 00:06

Termo Teknik işçileri: Fedakarlık çağrısı yapanlar fedakarlık yapsın

Termo Teknik işçileri, fedakarlık çağrısı yapan Çelik-İş Genel Başkanı Yunus Değirmenci’ye tepki gösterdi.

Fotoğraf: Arşiv

Paylaş

Tuncay SAĞIROĞLU
Çorlu

Çelik-İş Genel Başkanı Yunus Değirmenci’nin hükümete destek veren ve işçilere fedakarlık çağrısı yapan açıklamalarına Termo Teknik işçilerinden tepki geldi. “Fedakarlık çağrısı yapanlar fedakarlık yapsın” diyen işçiler, fedakarlık değil iş garantisi ve ücretlerin günün koşullarına göre artırılmasını istediklerini söyledi.

“Ne fedakarlık yapacak halimiz, ne de bozduracak dövizi var. Aksine döviz borcumuz var” diyen bir Termo Teknik işçisi şöyle devam etti: “Kıt kanaat geçiniyoruz. Aldığımız ücret banka borçlarına gidiyor. Ücretlerimiz eridi. Fedakarlık değil aksine iş garantisi ve ücretlerin günün koşullarına göre yenilenmesini istiyoruz” diye konuştu.

“50 bin metal işçisini fedakarlık yapmaya çağıran Yunus değirmenci önce kendisi fedakarlığa başlasın. Mesela sendikadan aldığı ücreti düşürsün, bizden kesilen sendika aidatlarını düşürsün” diyen bir başka işçi “Biz ev kredisi öderken herhalde kendisi en fazla yazlık, villa borcu ödüyordur. Benim bozduracak dövizim yok, aksine 3 bin avro borcum var” diye konuştu.

İŞÇİ SENDİKASI PATRON ÖRGÜTÜ GİBİ KONUŞMAZ

“Sendika tarafından fabrikalarda sürekli Tayyip Erdoğan propagandası yapılıyor. İşçilere sürekli mesajlar çekiliyor” diyen bir başka Termo Teknik işçisi şunları dile getirdi: “İşçi borç içinde, aldığı ücret yetmiyor, fabrikada meslek hastalığı almış başını yürümüş, herkes sakat sakat çalışıyor. Bununla ilgilenmeyen sendika benim için ne anlamı var. Bir sendikanın başlıca işi işçinin çıkarlarını savunmaktır. TÜSİAD, TOBB gibi patron örgütleri gibi açıklama yapmak değil.”

İŞTEN ATILMALAR YASAKLANSIN, ÜCRETLER ARTTIRILSIN

Fabrikada özellikle iç piyasadaki daralmadan dolayı işlerde bir durgunluk başladı. İki paketleme hattından biri çalışmıyor. İşçiler senelik izine çıkarılırken, bayram tatili 31 Ağustosa kadar uzatıldı. İşçiler bu durum böyle giderse işten atılmaların başlayacağından kaygılı. Bir işçi şunları söyledi: “Panel radyatör ihracatında 12 yıldır ihracat şampiyonu. Her sene yeni üretim bandı kurarak sürekli büyüyor. Ama biz hep aynı kaldık. Hep borç içinde yaşadık. Fazla mesai olmadan ay sonunu getiremiyoruz. İşçinin fedakarlık yapacak hali yok. Fedakarlığı şimdiye kadar kazananlar, ülkeyi kötü yönetip bu hale getirenler yapsın. Sermaye kazanırken kimsenin aklına gelmeyen işçiler, halk akıllarına geliyor. Krizi yaratanlar, şimdi bizden fedakarlık yapma çağrısı yapıyorlar. Aksine biz işten atılmaların yasaklanmasını, ücretlerin arttırılmasını istiyoruz.”

ÖNCEKİ HABER

Norveç’te hükümet, haftalık çalışma saatini artırmakla tehdit ediyor

SONRAKİ HABER

Tapu beklerken evleri yıkılan vatandaşlar çadırda yaşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...