17 Ağustos 2018 13:46

HDP danışman başvurularının reddedilmesine tepki gösterdi

HDP, yeni dönemde grup ve milletvekili danışman başvurularının reddedilmesine tepki gösterdi.

Kaynak: HDP

Paylaş

HDP Grup Başkan Vekilleri, Fatma Kurtulan ve Ayhan Bilgen, yeni dönemde grup ve milletvekili danışman başvurularının reddedilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şunlar belirtildi: “Grup ve milletvekili danışman başvurularının hukuk dışı ve tamamen keyfi nedenlerle reddedilmesi, partimize yönelik engelleme, baskı politikasının Meclis soruşturmasına yönelik boyutunun bir parçasıdır. Milletvekili yargılama süreçleri, Meclise giriş yasakları gibi personel alımlarındaki tutum da OHAL döneminin yansımasıdır ve ayrımcıdır. 28 Şubat döneminde fişleme ve kanaat notları ile çalışma hakkı nasıl engellendiyse bugün de danışmanlık başvuruları somut gerekçe belirtme ihtiyacı bile duyulmadan geri çevrilmektedir.

HDP’nin Meclis çalışmalarını engellemeye dönük olan bu uygulama, milletvekillerimizi tutuklama, vekilliklerini düşürme uygulamasının devamı olup kabul edilemezdir.

Yeni sistemde Meclisin daha bağımsız ve saygın çalışacağını iddia edenler, devam eden yanlış uygulamaları bir an önce sonlandıracak adımı atmalıdır.” (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Riyad’dan SDG kontrolündeki Rakka’ya 100 milyon dolar

SONRAKİ HABER

Tacize uğradı, balık ekmek teknesi mühürlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...