17 Ağustos 2018 13:41

Riyad’dan SDG kontrolündeki Rakka’ya 100 milyon dolar

Suudi Arabistan, ABD ile SGD kontrolünde bulunan Rakka'nın yeniden imarı için 100 milyon dolarlık yardım yaptı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Suudi Arabistan, Suriye’de IŞİD’den alınan ve ABD ile Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) kontrolünde bulunan Rakka ilinin yeniden imarı için 100 milyon dolarlık yardım yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, önceki günkü basın toplantısında, Suudi Arabistan’ın Rakka’nın restorasyonu için koalisyona, 100 milyon dolar katkıda bulunduğunu bildirdi. Nauert, ABD’nin, Riyad yönetiminin “cömert katkısından” ötürü memnun olduğunu dile getirerek, yardımın Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun, 12 Temmuz’da Brüksel’de düzenlenen IŞİD Karşıtı Küresel Koalisyon toplantısında yapıldığını açıkladı. Rakkalılardan yaklaşık 150 bininin geri döndüğünü söyleyen Nauert, “Koalisyon sayesinde, sahadaki ortaklar temel hizmetleri restore ediyor” dedi. 

SUUDİ BÜYÜKELÇİDEN AÇIKLAMA

Suudi Arabistan’ın Washington Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, söz konusu katkının, “hayat kurtaracağı, yerlerinden olan Suriyelilerin dönmesinin kolaylaştırılmasına ve IŞİD’in yeniden ortaya çıkıp Suriye’yi, komşularını tehdit edememesi veya uluslararası topluma yönelik saldırılar planlayamamasını sağlamaya yardımcı olacağı” belirtildi. Büyükelçilik, “Bu maddi katkı, IŞİD’li teröristlerce tahrip edilen Rakka gibi kentlerde toplumların yeniden canlandırılması için koalisyon güçleri tarafından gösterilerin çabalarda kritik bir rol oynayacak” ifadesini kullandı.

Suudi Arabistan Devlet Bakanı Samir es-Sebhan, Ekim 2017’de, ABD’li yetkililerle Rakka’nın Ayn İsa bölgesi ve bazı köylerini ziyaret etmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye'nin Oscar adayı 'Ahlat Ağacı' oldu

SONRAKİ HABER

HDP danışman başvurularının reddedilmesine tepki gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...