17 Ağustos 2018 12:10
Son Güncellenme Tarihi: 17 Ağustos 2018 15:21

Müftülük toplantısında silahlı saldırı: 5 kişi hayatını kaybetti

Erzincan'da, Tercan Müftülüğü'nde düzenlenen toplantıda bir çalışan etrafa ateş açtı. Saldırıda 5 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Erzincan'ın Tercan Kaymakamlığında müftülükçe düzenlenen toplantıda, bir müftülük personelinin silahla ateş açması sonucu, Tercan Müftü Vekili Ersin Kan ve zanlının da aralarında bulunduğu 5 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, kaymakamlık binası giriş katındaki müftülük salonunda düzenlenen toplantı sırasında müftülük personeli Fatih A. ile bazı kişiler arasında tartışma çıktı.

Tartışma sırasında Fatih A, tabanca ile çevreye rastgele ateş açtı. Kurşunların isabet ettiği Rasim Kılıç ve Ersin Kan'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Zanlı'nın aynı silahla intihar ettiği belirlendi.

Erzincan Vali Vekili Dede Musa Baştürk, AA muhabirine, olayın Tercan ilçesinde kaymakamlık binasındaki toplantı salonunda müftülüğün her ay yaptığı toplantı sırasında yaşandığını söyledi.

Baştürk, olayın toplantı sırasında psikolojik sorunları bulunan bir müftülük personelinin toplantı salonuna girip ateş açması sonucu yaşandığını aktardı.

Toplantıya imamlar ile müftülük personelinin katıldığını belirten Baştürk, güvenlik güçlerinin olay yerinde kontrolü sağladığını kaydetti.

 

Valilikten yapılan açıklamada ise olayın müftü odası ile evrak bürosundaki müftülük çalışanlarının toplantısı sırasında yaşandığı belirtilerek, zanlı Fatih A'nın müftülükte yardımcı hizmetler kadrosunda çalıştığı bildirildi.

Müftülükte olay öncesi Fatih A'nın izin talebi nedeniyle tartışma çıktığı aktarılan açıklamada, zanlının müftü odası ve evrak odasındaki çalışanlara ateş açtığı, ardından kafasına ateş açarak yaralandığı belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TMMOB İKK: Deprem rant sözüyle eş anlamlı hale getirildi

SONRAKİ HABER

Savaşlarda son bir yılda ölenlerin 43 binin 4'te 3'ü sivil!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...