17 Ağustos 2018 11:14

Rahip Brunson'un ev hapsine yapılan itiraz bir kez daha reddedildi

ABD'li Rahip Andrew Brunson'un ev hapsine yapılan itiraz mahkeme tarafından bir kez daha reddedildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi Brunson hakkındaki adli kontrol uygulaması ve yurt dışı yasağının kaldırılması yönündeki talebi reddetti.

Brunson'un avukatı İsmail Cem Halavurt'un müvekkili hakkındaki "ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı" kararına ilişkin İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesine yaptığı itirazın reddedilmesinin ardından, kararı itiraz yönünden bir üst mahkeme olarak İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi de inceledi. 

Mahkeme, Brunson'ın avukatının taleplerini reddederek, sanığın "ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı"nın devamı yönünde karar verdi. 

30 TEMMUZ'DA REDDEDİLMİŞTİ

İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi, 25 Temmuz'da dosya üzerinde yaptığı incelemede, Brunson'ın tutukluluğunu ev hapsine çevirerek, sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirmişti. Brunson'ın avukatı İsmail Cem Halavurt'un 30 Temmuz'daki "ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı"nın kaldırılmasına ilişkin başvurusu da aynı mahkemece reddedilmişti.
Son olarak Avukat Halavurt'un, 14 Ağustos'ta aynı yönde ikinci kez yaptığı itiraz, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesince reddedilmişti.  

NE OLMUŞTU?

15 Temmuz Darbe Girişiminin ardından gözaltına alınan Brunson, 9 Aralık 2016’da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Brunson hakkında ‘FETÖ’ye ve PKK’ya üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’ten 15, ‘casusluk’tan da 20 yıl olmak üzere 35 yıl hapis cezası istenmiş, Brunson daha sonra ev hapsine alınmıştı.

Ancak ABD, Brunson’ın serbest bırakılmasını istemiş, Türkiye’nin kabul etmemesi üzerine yaptırım uygulamıştı. Ardından dolar rekor düzeye ulaşmıştı. Brunson üzerinden başlayan kriz devam ediyor. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Galatasaray Lionel Carole'ü KAP'a bildirdi

SONRAKİ HABER

HDP'den Dersim yangını açıklaması: Valinin açıklaması boşa çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...