18 Ağustos 2018 04:14
Son Güncellenme Tarihi: 17 Ağustos 2018 12:24

Galatasaray'la anlaşan Emre Akbaba, İstanbul'a geldi

Galatasaray'ın 4 milyon avro karşılığında 4 yıllık sözleşme imzaladığı Aytemiz Alanyasporlu futbolcu Emre Akbaba, İstanbul'a geldi.

Fotoğraf: Erhan Elaldı/AA

Paylaş

Galatasaray Kulübünün anlaşma sağladığı Aytemiz Alanyasporlu futbolcu Emre Akbaba, İstanbul'a geldi.

Türk Hava Yollarının tarifeli uçağıyla Antalya'dan Atatürk Havalimanı'na gelen 25 yaşındaki oyuncuyu, sarı-kırmızılı kulübün yetkilileri karşıladı.

Çok sayıda taraftarın da karşıladığı Emre Akbaba, ardından kulüp yetkilileriyle havalimanından ayrıldı.

Oyuncunun havalimanından ayrılmasının ardından taraftarlarla polis arasında arbede yaşandı. Polis ekiplerinin müdahalesinin ardından taraftarlar tezahüratlar eşliğinde dağıldı.

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Emre Akbaba'nın transferi konusunda Alanyaspor Kulübü ile 4 milyon avro karşılığında anlaştıklarını, futbolcuyla da 4 yıllık sözleşme imzalayacaklarını açıklamıştı.

TRANSFERİ ABDÜRRAHİM ALBAYRAK AÇIKLAMIŞTI

Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, transfer konularının görüşülmesi üzerine yapılan yönetim kurulu toplantısının ardından Türk Telekom Stadyumu'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunmuşt.

Beşiktaşlı futbolcu Mustafa Pektemek'i kadrolarına kattıkları iddiasına yanıt veren Albayrak, "Şu an bizim Beşiktaş'tan hiçbir futbolcu için talebimiz yok. Sadece eskiden beri Beşiktaş Kulübü'yle götürdüğümüz o dostluğu göstermek istedim. Mustafa Pektemek transferi söz konusu değil. Kesinlikle şu anda Beşiktaş'tan hiçbir futbolcuya talip değiliz" diye konuştu.

'BİR İKİ SAAT İÇİNDE GÜZEL HABERLER VERECEĞİZ'

Akşam saatlerinde bir transferi açıklayacaklarını söyleyen Albayrak, "Yapacak olduğumuz transferle ilgili sağ olsun bizim sponsorlarımızdan birisi bize destek oluyor. Zannediyorum bir iki saat içinde güzel haberler vereceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu ile ilgili de konuşan Abdurrahim Albayrak, "Bizim Hasan başkanla dostluğumuz pazara kadar değil, mezara kadardır diyorum. Kendisine çok selam söylüyorum" açıklamasını yaptı.

'GELECEĞİMİZ İÇİN GÖRÜŞMELER YAPTIK'

Detaylı bir toplantı yaptıklarını söyleyen Albayrak, detaylı telefon görüşmeleri yaptığının altını çizerek, "Dün akşam 2'ye kadar telefonla konuştum. Yalnızdım evde beyin kanaması geçireceğim zannettim (Gülerek). Çok yorgundum dün. Sağ olsun Mustafa Cengiz başkanla hep beraberiz, Fatih hocamla da toplantı yaptık. Geleceğimiz için görüşmeler yaptık. Bayram yaklaştı, her yer tatile girecek. Maçla ilgili de konuşma yaptık" dedi.

'NEF, AKBABA İÇİN YAPTIĞIMIZ TEKLİFİN 3 MİLYON AVRO ÜZERİNDE OLAN KISMINI KARŞILAYACAK'

UEFA'ya söz verdiklerini ve kriterlerin dışına çıkmak istemediklerini söyleyen deneyimli yönetici, "Biz UEFA'ya bir söz vermişiz, onların kriterlerinin dışına çıkmak istemiyoruz. Bir transferi bugün açıklayacağız, bunun bir kısmını Nef karşılayacak. Nef bize ciddi bir olanak sağladı. Büyük paralar veremeyiz. Biz Galatasaray camiasına söz verdik. Biz Galatasaray'ın bir lirasının boşa gitmesini istemiyoruz. Tabii ki çok gelmek isteyenler vardır ama biz Galatasaray menfaatlerinin dışına çıkamayız" diye konuştu.

Albayrak son olarak, "Emre Akbaba için 3 milyon Euro'nun üzerine çıkacak mısınız" sorusuna, "Sponsorumuz, Emre Akbaba için yaptığımız teklifin 3 milyon Euro üzerinde olan kısmını karşılayacak" yanıtını verdi.

FENERBAHÇE'YLE DE İSMİ ANILDI

Fenerbahçe Kulübü de Aytemiz Alanyaspor ile Emre Akbaba konusunda anlaşmaya vardığı bildirilmişti.

'EMRE AKBABA İYİ BİR OYUNCU'

Öte yandan Fenerbahçe Sportif Direktörü Damien Comolli de Fransız basınında çıkan "Emre Akbaba, Fenerbahçe'ye transfer olacak" haberlerinin sorulması üzerine şöyle konuştu:

"Fransız basınını  takip edemiyorum. Bu haberi görmedim. Dedikodularla ilgili görüş belirtmeyeceğim.  Emre Akbaba iyi bir oyuncu, bunun dışında şu anda bir şey diyemem."

TARAFTARLAR DA TRANSFERE DAHİL OLDU

Emre Akbaba transferine taraftar grupları da dahil oldu. ultrAslan'ın Fenerbahçe yönetimi ve Ali Koç hakkındaki açıklamalarına Genç Fenerbahçeliler taraftar grubundan yanıt geldi. 

ultrAslan'ın açıklamadaki ifadeleri şu şekilde:

"Galatasaray'ın aylardır pazarlık masasında olduğu, oyuncunun defalarca Galatasaraylı olduğunu ifade ettiği ve gelen diğer teklifleri reddettiği ortamda, Alanyaspor'un Fenerbahçeli Başkanıyla masaya oturan, utanmadan teklif veren Fenerbahçe yönetimi, omurgasızlığını yeniden hatırlamıştır. 

Aylardır medya yoluyla Fair Play imajı çizen, Yeniden Saygı diyerek 20 yıllık Fenerbahçe yönetiminin artığı olduğunu gösteren, rakibinin talip olduğu oyuncuya saldır felsefesine sarılarak bu yeni sürüm "Küçük Aziz Yıldırım'ı" kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. "

'Genç Fenerbahçeliler'in sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşım;

"Bugün yaşanan bir transfer gelişmesi neticesinde, başkanımız Sayın Ali Koç'a yöneltilen ağır ithamları şiddetle kınıyoruz. Geçtiğimiz sezonlarda da, gerek Galatasaray'ın ilgilendiği bir futbolcunun Fenerbahçemiz'e transfer olmasına defalarca şahit olduk. Transfer yapmak da bir yarıştır ve futbolun güzleliği, oluşturduğu rekabet ortamında sakladır. 
Bahsi geçen futbolcunun transfer durumunu ilerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz fakat büyük Fenerbahçe'nin büyük taraftarları olarak, başkanımız Sayın Ali Koç'un, çabalanan algı operasyonlarına kurban edilmesine izin vermeyeceğiz. 

Dil uzamatadan, önce bir değil bin kez düşünmeniz gereken Fenerbahçe Başkanlık makamına yaptığınız, saygıdan yoksun sevgiden mahrum açıklamalarınızla samimiyetsiz sucuk partilerinizle sizi baş başa bırakıyoruz.'

BAŞAKŞEHİR TEKLİFİ GERİ ÇEKMİŞTİ

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü, Alanyasporlu futbolcu Emre Akbaba'nın transferinden vazgeçildiğini duyurmuştu.

Turuncu-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, Emre Akbaba'nın Medipol Başakşehir ile anlaştığı yönünde basına yansıyan haberler üzerine bir bilgilendirmeye ihtiyaç duyulduğu aktarıldı.

Öte yandan Emre Akbaba'nın menajerinin Aytemiz Alanyaspor Kulübü'ne İspanya'dan da teklif sunduğu belirtildi. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Worthless isolation!

SONRAKİ HABER

Liselere yerleştirmede ikinci nakil dönemi için son gün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...