16 Ağustos 2018 15:36

Instagram'daki güvenlik açığı kullanıcıların hacklenmesine neden oldu

Instagram'daki bir güvenlik açığı, kullanıcıların hesap bilgilerinin değiştirilmesiyle sonuçlandı. Instagram bilgileri değiştirilen hesapları kapattı.

Fotoğraflar: Pixabay

Paylaş

Sosyal medya devi Facebook'un sahibi olduğu Instagram'daki bir güvenlik açığı, hackerların kullanıcıların bilgilerine erişmesi ve e-postaları ile telefon numaralarını değiştirmeleriyle sonuçlandı. Instagram, güvenliği ihlal edilmiş hesapları erişime kattıklarını ve etkilenen kullanıcıların şifrelerini sıfırlayabilmelerine olanak sağladıklarını açıkladı.

Instagram’da son günlerde ortaya çıkan güvenlik açığı, bazı hesapların hacklenmesine neden oldu. Kişisel bilgileri, yetkileri dışında değiştiren Instagram kullanıcıları, hesaplarına bir daha ulaşamadığını açıkladı.

Güvenlik açığı nedeniyle hackerlar, kullanıcıların e-posta ve telefon numaralarını değiştirip ve sistemden çıkarttılar. Ayrıca kullanıcıların profil fotoğrafları da değiştirildi.

Yeniden giriş yapmak isteyen kullanıcılar, kişisel bilgileri değiştirildiği için, kimlik doğrulaması yapamadıkları ve şifrelerini sıfırlayamadıklarını bildirdiler.

Hackerların kullanıcıların e-posta adreslerini ".ru" uzantısına sahip e-posta adresleriyle değiştirdiği aktarıldı.

Konuyla ilgili Instagram’dan yapılan açıklamada “Güvenliği ihlal edilmiş hesapların farkına vardığımızda erişime kapatıyoruz ve etkilenen kullanıcıların şifrelerini sıfırlayabilmelerine olanak sağlıyoruz. Instagram’ın güvenli bir deneyim sunması için çalışmalarımız devam ediyor” ifadeleri kullanıldı.

Instagram'ın sahibi Facebook, sık sık veri güvenliği ihmalleriyle gündeme geliyor. Şirket, geçtiğimiz mart ayında Cambridge Analytica skandalıyla sarsılmıştı. Devlet başkanlarının seçim kampanyalarına dahil olan Cambridge Analytica şirketinin 50 milyon Facebook kullanıcısının bilgilerini usülsüz şekilde elde ettiği ve bu bilgileri sattığı ortaya çıkmıştı. Facebook'un kurucusu ve yöneticisi Mark Zuckerberg, konuyla ilgili ABD Senatosu'nda ifade vermiş ve veri güvenliğini sağlamak için daha fazla çalışacaklarını söylemişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Almanya vatandaşı 'örgüt propagandası' suçlamasıyla tutuklandı

SONRAKİ HABER

ABD Hazine Bakanlığı: Türkiye'ye yeni yaptırımlar uygulayabiliriz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...