16 Ağustos 2018 12:04

Şam-Rojava görüşmesinde ‘küçültülmüş hükümet’ önerisi

Anadolu Ajansı, Suriye hükümeti ile Kürtlerin temsilcisi SDM arasındaki görüşmelerde Esad'ın 'özerklik' konusunda geri adım attığını öne sürdü.

Kremlin.ru

Paylaş

Anadolu Ajansı, Suriyeli Kürtlerin temsilcisi Suriye Demokratik Meclisi ile Beşar Esad hükümeti arasında Şam’da yapılan son görüşmede, “rejimin özerklik konusunda geri adım attığı”nı, SDM’nin ise “küçültülmüş hükümet” teklifi sunduğunu ileri sürdü.

Yerel kaynaklara dayandırılan haberde, Kürt temsilcilerin, Suriye’nin kuzeyinde kontrol ettikleri topraklarda asıl idari merci olması için ısrar ettiği, buna karşılık hükümetin, bölgelerin kendi idaresine girmesinden yana tavır sergilediği belirtildi.

Habere göre, anlaşmazlık üzerine, tarafların üçüncü kez bir araya gelmek üzere toplantıya son verdi.

Toplantıda SDM'nin sunduğu taslağın Kürt bölgelerinin Suriye’nin bir parçası olarak kalmasını ancak “küçültülmüş” tabir ettikleri bir “hükümet” tarafından yönetilmesini içerdiği belirtildi. Söz konusu “hükümet”, ekonomi, içişleri, tarım, maliye, kültür, eğitim, sağlık ve aile bakanlıklarından oluşacak. Özerk bölge, dışişlerini ise Şam’daki hükümete teslim edecek. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Guardian’dan Erdoğan-Albayrak tahlili

SONRAKİ HABER

Depreme de sonrasına da hazırlık yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...